Vertrouwenspersonen
Er zijn dit jaar drie vertrouwenspersonen waar je terecht kunt met persoonlijke kwesties, kunt vragen om advies of waar je even laagdrempelig mee kan sparren. Sam en Tessa zullen deze taak vervullen als Interne Vertrouwenspersonen (binnen Van Slag), Wouter zal dit doen als Externe Vertrouwenspersoon (buiten Van Slag). Mocht je ergens mee zitten, dan is het aan jou wie je benadert.

Wouter

Beste Van Slaggers,

Mijn naam is Wouter Ypma en ik vervul bij Van Slag de rol van externe vertrouwenspersoon. Aan de Universiteit Utrecht heb ik een bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap gevolgd en aan de Universiteit Leiden een master Crisis- en Security Management. Vervolgens heb ik een aantal jaren werkervaring opgebouwd als onderzoeker en adviseur op het gebied van integriteit. Ook ben ik oud Van Slagger. Binnen de vereniging heb ik onder andere meerdere commissies, een bestuursjaar en de Raad van Advies gedaan.

Bij Van Slag heeft iedereen recht op een veilig sportklimaat. Het kan voorkomen dat je een situatie meemaakt op het gebied van discriminatie, seksuele intimidatie en pestgedrag. De (externe) vertrouwenspersoon kan in dit soort gevallen een luisterend oor bieden en (indien gewenst) samen mogelijke oplossingen bedenken. Met de (externe) vertrouwenspersoon kun je zowel laagdrempelig sparren, als ook een heftigere casus van grensoverschrijdend gedrag bespreken. Hierbij blijft de vertrouwelijkheid van het gesprek gewaarborgd.

Mijn advies is om over dergelijke onderwerpen te praten met elkaar. Via onderstaande contactgegevens ben ik daarvoor te bereiken. Om de zichtbaarheid van de vertrouwenspersonen te vergroten, zullen jullie mij en de interne vertrouwenspersoon daarnaast binnen de vereniging zien.

Mocht je meer vragen hebben over de rol van (externe) vertrouwenspersoon, kun je deze altijd aan mij stellen.

Tessa

Hallo, ik ben Tessa en ik ben 23 jaar jong. Ik ben vorig jaar afgestudeerd als verpleegkundige en ga nu mijn derde Van Slag jaar tegemoet. Ik ben graag sportief, maar daarnaast hou ik ook van een drankje, verbeter ik graag mijn kennis over wijn en wijn-spijs combinaties en puzzel ik veel. Ik hoop jullie snel te zien op een dinsdagavond of bij een activiteit, spreek mij vooral ook aan voor een praatje!

Sam

Hoi, ik heb Sam de Vos, 27 jaar en ik werk bij het Prinses Máxima Centrum (aan de overkant van Olympos)! Ik ben 4 jaar geleden lid geworden bij Van Slag toen ik voor mijn studie naar Utrecht kwam, en heb het er nog steeds erg naar mijn zin. Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaren een-op-een coaching gegeven aan studenten. Daar heb ik geleerd dat er als student een hoop op je af kan komen, waarbij het fijn kan zijn om je hart te luchten bij een buitenstaander die begrijpt waar je het over hebt. Die rol is belangrijk, en heeft me altijd veel voldoening gegeven. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar mijn functie als vertrouwenspersoon bij Van Slag, om te zorgen dat iedereen het er zo leuk kan hebben als ik!