Tweede vertrouwenspersoon

Vanaf dit jaar hebben we twee vertrouwenspersonen in plaats van één. Mirte zal als teamcoördinator deze rol op zich nemen en Nijal zal zijn taak vervullen juist als lid dat afstand heeft van het bestuur.

Een vertrouwenspersoon is bedoeld om een luisterend oor te bieden, te ondersteunen en waar mogelijk advies geven. Je kunt altijd terecht met vragen over teams, maar ook met dingen die spelen op persoonlijk vlak. De vertrouwenspersonen bespreken niets met anderen, tenzij je dit met hen hebt afgesproken. Mirte en Nijal overleggen dus niet over gesprekken en Mirte bespreekt de zaken ook niet met de rest van het bestuur.

Het is natuurlijk volledig aan jou met wie je graag wil praten. Wel is het handiger om Mirte te benaderen als je een vraag hebt die over de teams gaat. Mocht je iets willen bespreken waarvan je wil dat het bij niemand van het bestuur terecht komt, is Nijal wellicht een verstandige keuze.

Mirte (teamcoördinator)

Als (ruim vijfdejaars) geneeskundestudent ben ik het gewend om met vertrouwelijke informatie om te gaan. Ik heb tijdens mijn studie geleerd dat luisteren voor een belangrijk deel impliceert dat je je moet verplaatsen in de ander. Een probleem is er vaak niet voor gemaakt om (gelijk) opgelost te worden, overzicht over de situatie krijgen is meestal een belangrijke stap.

Hoewel toegankelijkheid niet het eerste is waarmee mensen mij associëren, word ik wel gezien als observatief, empathisch en reflectief.

Mocht je vragen hebben, even je hart willen luchten of een goed gesprek willen voeren, ik sta er altijd voor open! Je kunt me bellen, mailen (mirte@vanslag.net), whatsappen of natuurlijk gewoon even aanspreken!

Nijal (tweede vertrouwenspersoon)

Ik ben Nijal, 28 jaar oud en ik studeer geneeskunde. Ik ga nu me zevende jaar bij Van Slag in. Bij Van Slag heb ik in mijn tweede jaar het bestuur gedaan en daarnaast heb ik meerdere commissies gedaan. Dit jaar zal ik actief zijn als de tweede vertrouwenspersoon. Als vertrouwenspersoon kun je bij me langskomen om over allerlei kwesties te komen praten. Ik kan dan samen naar een oplossing kijken of misschien is alleen een luisterend oor genoeg. Verder zal alles natuurlijk vertrouwelijk behandeld worden. Ik zal er met niemand anders over praten tenzij je zelf aangeeft dat dat mag (nijal@vanslag.net).

Hopelijk ben ik niet nodig dit jaar, maar anders sta ik altijd open voor een praatje. Maakt niet uit waar of wanneer dat is.