Tweede vertrouwenspersoon

Van Slag heeft, net als vorig jaar, twee vertrouwenspersonen waar je als lid bij terecht kan. Miriam zal als teamcoördinator deze rol op zich nemen en Ellen zal haar taak vervullen als lid dat afstand heeft van het bestuur.

Een vertrouwenspersoon is bedoeld om een luisterend oor te bieden, te ondersteunen en waar mogelijk advies geven. Je kunt altijd terecht met vragen over teams, maar ook met dingen die spelen op persoonlijk vlak. De vertrouwenspersonen bespreken niets met anderen, tenzij je dit met hen hebt afgesproken. Miriam en Ellen overleggen dus niet over gesprekken en Miriam bespreekt de zaken ook niet met de rest van het bestuur.

Het is natuurlijk volledig aan jou met wie je graag wil praten. Wel is het handiger om Miriam te benaderen als je een vraag hebt die over de teams gaat. Mocht je iets willen bespreken waarvan je wil dat het bij niemand van het bestuur terecht komt, is Ellen wellicht een verstandige keuze.

Miriam (teamcoördinator)

Mijn naam is Miriam, ik ben 19 jaar en teamcoördinator van Van Slag. Daarnaast ben ik de vertrouwenspersoon van de vereniging vanuit het bestuur. Dit is mijn derde jaar bij Van Slag en tot nu toe heb ik enorm genoten van de vereniging en de gesprekken met Van Slaggers op de afgelopen dinsdagavonden. Mensen zijn mij als een enthousiast persoon die altijd in is voor een praatje; hierbij heb ik zeker ook een serieuze kant die ik – als het nodig is – kan inzetten voor een serieus en goed gesprek.

Doordat ik aan het begin van het jaar bezig ben geweest met het samenstellen van de teams heb ik een goed overzicht van alle spelers bij Van Slag. Het lijkt me daarom heel fijn om gedurende het jaar goed op de hoogte te zijn van alles wat er zich afspeelt in de verschillende teams. Als er dus iets is wat je graag kwijt wil, bijvoorbeeld als je je niet prettig voelt binnen je team of als jouw team met een onhandige situatie zit, kan je altijd bij mij terecht. Natuurlijk geldt dat ook voor zaken die niet team-gerelateerd zijn. Je kan me elk moment bellen of appen, mailen (teams.vanslag@gmail.com) of op de dinsdagavond aanspreken als je het ergens graag over wilt hebben. Samen zullen we dan in gesprek gaan en, mocht het nodig zijn, op zoek gaan naar de beste oplossing voor de situatie.

Ellen (tweede vertrouwenspersoon)

Ik ben Ellen, 25 jaar, en aankomend jaar mag ik de functie van tweede vertrouwenspersoon vervullen. Dit wordt mijn 5e jaar bij Van Slag, waarbij ik meerdere commissies gedaan heb en in mijn derde jaar ook bestuur. Toen ben ik bij mijn functie als teamcoördinator ook vertrouwenspersoon geweest. Ik word gezien als iemand die een open houding heeft en begripvol is. Ik ben geduldig en weet uit ervaring dat luisteren naar iemands verhaal al genoeg kan zijn en je niet direct met oplossingen hoeft te komen.

Je mag met alles bij me komen, een probleem, een vraag of gewoon om je hart te luchten: ik sta voor alles open en samen kijken we naar een oplossing. Alles zal vertrouwelijk behandeld worden. Door mijn ervaring als fysiotherapeut ben ik ervaren met het geheimhouden van vertrouwelijke informatie en kan ik inschatten wanneer er actie ondernomen moet worden. Vertrouwen is iets wat bij mij hoog in het vaandel staat. Als iemand mij iets vertelt in vertrouwen dan komt dat ook absoluut niet verder dan mijzelf, tenzij we samen besluiten dat we iemand erbij betrekken en je daarvoor toestemming geeft. Je kunt mij bereiken via ellen@vanslag.net, maar je mag me natuurlijk ook altijd aanspreken op een dinsdagavond of bellen/appen.