Commissies 2020/2021

IntroCie

Functie Naam
Voorzitter Esmee Jongejan
Secretaris Lise Alma
Penningmeester Roos Goelema
Algemeen lid Kim Sturm
Algemeen lid Danielle Haarler
Algemeen lid Sjoerd Houweling
Algemeen lid Yvette Geurts

Hoi, Wij, Esmee, Lise, Sjoerdt, Roos, Kim, Daniëlle en Yvette, zijn de IntroCie komend jaar. Wij gaan ver in de toekomst, hopelijk zonder coronamaatregelen, een introductie weekend voor de eerstejaars van volgend jaar neerzetten, terwijl Marleen ons in het gareel probeert te houden. Hiervoor heeft deze groep enthousiastelingen al enige ervaring opgedaan bij Van Slag. Met Esmee aan het roer als voorzitter, Lise als secretaris haar rechterhand zal zijn en Roos die op de centen gaat letten, zijn die belangrijke taken goed gevuld. Vooral als je meeneemt dat Kim de rol van Vieze Voorzitter op zich neemt met haar bestuurskennis. Daarnaast zijn er meerdere chefs ter ondersteuning. Zo gaat Daniëlle de gangmaker zijn als chef gezelligheid, zal Yvette jullie op de hoogte houden met top notch promo en gaat ervaringsdeskundige Sjoerdt zorgen dat Corona de pret niet mag drukken als chef Corona. Wij hopen er een zo groot feestje van te maken als kan, waarbij hopelijk jullie als mentor ons bij kunnen helpen. Wij hebben enorm veel zin in komend jaar en hopen op de mogelijkheid om een weekend neer te zetten. Liefs, De IntroCie

AcCie

Functie Naam
Voorzitter Stan Gerritsen
Secretaris Marleen Kat
Penningmeester Amalia Nabuurs
Algemeen lid Willem van den Hoogen
Algemeen lid Susanne Peters

Waar het vorig jaar wennen was om alles ineens online te doen, lijkt het nu niet meer dan normaal. Vier verschillende variaties van je activiteit bedenken, elk aangepast aan welke maatregelen mogelijk op dat moment gelden, online vergaderen… Wel vreemd om te bedenken dat we dit jaar een commissie vormen die elkaar na de eerste vergadering nooit meer in het ‘echt’ gezien heeft. Desondanks hebben we er het grootste plezier in om ons creatieve vermogen de vrije loop te laten en alsnog mooie AcCie’s voor jullie te organiseren dit jaar! Daarbij nemen we de haperende camera’s, vertraging op de lijn (met veel door elkaar praten als gevolg) en elkaar zien eten zonder dit te kunnen delen voor lief. Aan het roer staat Stan, die naast voorzitterschap ook al heeft bewezen de grafisch ontwerper van de groep te zijn. Marleen typt als secretaris alle kletspraat mee onder ons toeziend oog (is dit nou een voordeel of een nadeel van online vergaderen?) en Amalia beheert te kostbare centen. Willem en Susanne bewijzen zich door als algemeen lid vooral heel veel commentaar in te brengen, wisselend van wel of niet nuttige aard. Corona of niet, wij hebben er zin in en we hebben de hoop in de toekomst toch nog minstens één keer in het ‘echt’ te kunnen vergaderen.

BoCo

Functie Naam
Voorzitter Nabil Asaksak
Secretaris Lotte Jansen
Penningmeester Lukas Mulder
Algemeen lid Hanna Cornelisse
Algemeen lid Melissa Bloemena

Wij zijn de BOCO-commissie binnen van slag! We hebben onze eigen locomotief. Check snel de insta om die te zien! Wij zorgen voor de leukste (online) activiteiten waarbij gezelligheid het doel is! Wil jij vooral een leuke tijd hebben? Kom dan naar evenementen van de BOCO. Wij zorgen voor spelletjes/activiteiten als jij de gezelligheid meeneemt! Groetjes de gezelligste commissie BOCO LOCOMOTIEF.

WeekendCie

Functie Naam
Voorzitter Miriam Osinga
Secretaris Jasmin Schelhaas
Penningmeester Lars Van Rooy
Algemeen lid Nieke Lugtigheid
Algemeen lid Judith de Boer
Algemeen lid Pauline Tielbeke
Algemeen lid Jelle Veerman

Lieve van Slaggers, Dit jaar aan ons de eer om voor jullie zo’n spetterend weekend neer te zetten, dat die ook het gemiste weekend in 2020 helemaal goedmaakt. Dit moet geen probleem worden onder leiding van onze doorgewinterde van Slagger Miriam. Zij wordt bijgestaan door een nieuw gezicht binnen Van Slag: Jasmin. Zij gaat er als secretaris voor zorgen dat we kunnen onthouden wat we in onze vergaderingen allemaal bespreken en ze zal de datum prikkers maken voor onze vergaderingen en fantastische commissie uitjes. Voor alle geldzaken kun je terecht bij Lars, onze penningmeester in hart en nieren. Verder bestaat deze commissie uit Nieke, ons muzikale wonder die op het weekend elke dag om 22.00 zal gaan slapen en ons om 8.00 ‘s ochtends zal wekken met een lekker muziekje, onze parel uit het noorden Judith, die het mooie Groningen dit jaar heeft verruild voor ons mooie stadsie, Pauline, die naast haar poging tot volleyballen ook een poging doet tot voetballen en Jelle, die als commissie oudste met genoeg creatieve ideeën komt én altijd goed een oogje in het zeil houdt (vooral om te kijken of iedereen wel genoeg bier drinkt). Met z’n allen gaan we heel erg ons best doen om een super leuk weekend voor jullie te organiseren. Wij hebben er zin in, hopelijk jullie ook!

OpwegCie

Functie Naam
Voorzitter Marjolein van Cappellen
Secretaris Romy Verburg
Penningmeester Elisabeth Rümke
Algemeen lid Jessica Mulder
Algemeen lid Matthias van Aalst

Hoi allemaal, wij zijn de OpWegCie! Wij bestaan uit voorzitter Marjolein, secretaris Romy, penningmeester Elisabeth, vice-secretatis Jessica en vice-penningmeester Matthias. Wij gaan met z’n vijven met jullie liften! Ik bedoel.. we gaan samen op weg! Met deze vrijheid en deze top-commissie kan er alleen maar iets spectaculairs neergezet worden. Net zoals velen van jullie konden we het niet verdragen dat het liftweekend van aankomend jaar waarschijnlijk niet door kan gaan door een niet nader te noemen virus. Hier gingen wij natuurlijk niet mee akkoord. Dus toen gingen we brainstormen en het bestuur heel lief aankijken en kwamen we tot een compromis; wij mogen dit jaar een heel vet evenement neer zetten wat hopelijk net zo leuk en misschien wel leuker zal zijn dan het liftweekend! We kunnen beloven dat veel elementen van het liftweekend er in zullen zitten; denk aan avontuur en competitie, maar vooral heel erg veel gezelligheid met een super leuke groep Van Slaggers. Want wij kunnen er overal en altijd een feestje van maken, of we nou naar een ver land gaan of het lekker dicht bij huis houden. Wij hebben er in ieder geval super veel zin in, dus houd het weekend van 27 en 28 maart vrij en ga samen met ons op avontuur. We hebben al een heel leuk thema voor jullie bedacht, dus dit avontuur zal geheel in stijl zijn. Dit is het allermooiste feestje!! (Mr Polska, 2012).

ToCo

Functie Naam
Voorzitter Charlotte van Herwijnen
Secretaris Fé Hermens
Penningmeester Anouk Versnel
Algemeen lid Imke Schuuring
Algemeen lid Katja van der Velden

Hoi allemaal! Wij zijn de ToCo van het jaar 20-21. Op dit moment zitten toernooien er nog niet in, maar we hopen natuurlijk dat dit binnenkort gewoon kan, en tot die tijd gaan wij ons best doen om alternatieve activiteiten voor jullie te organiseren. Aan het roer van onze (volledig uit meiden bestaande!) commissie staat Charlotte, soms een beetje een chaoot, maar uiteindelijk krijgt ze toch wel alles op een rijtje en zorgt ze dat iedereen zijn taken doet en houdt ze onze bestuursbijzitter Trees op de hoogte. Fé is de secretaris, aan haar dus de taak om alles wat gezegd wordt bij te houden en dat neemt ze dan ook heel serieus (ja, ook onze lievelingsdieren en de reden daarachter zijn uitgebreid terug te lezen in de notulen). De verantwoordelijkheid van het geld ligt bij penningmeester Anouk. Gelukkig is rekenen een van haar talenten en kan ze heel goed foto’s maken van bonnetjes! En dan hebben we Imke en Katja nog. Deze sjaarsen hebben dan wel geen speciale functie, maar we kunnen ze zeker niet missen! Hun creativiteit is essentieel voor de promotie, het brainstormen voor nieuwe activiteiten, en natuurlijk de aankleding als het dan eindelijk tijd is voor de activiteit. Zo hebben we allemaal onze eigen talenten die elkaar mooi aanvullen en gaan we een heel gezellig jaar met elkaar tegemoet! Hopelijk zijn jullie na dit verhaaltje ook een beetje (of heel erg) enthousiast geworden over de ToCo en gaan we jullie zien bij onze aankomende activiteiten! Liefs, de ToCo :)

FixCie

Functie Naam
Jochem Brouwer
Thijs Bakker
Lianne Dekker
Jeroen Meulenbrugge

JuCie

Functie Naam
Koen van den Helder
Emma Dorrestein
Meike Tensen
Sietse-Jelle Bijkerk
Sophia Carriere

Helemaal het einde De JuCie, een legende van een commissie. Achter de schermen al ploeterend voor elke H.R. wijziging, nieuw contract of andere juridische aangelegenheid. Druk werken ze zich een eind weg door de stapel paperassen die toch elke keer weer hun weg tot de juridische grootmacht van Van Slag. Maar waar ze eigenlijk het drukst mee bezig zijn is het schieten van dat perfecte plaatje. De foto van het jaar. Alle commissieleden op een rij, vijf paar ogen die 10 verschillende kanten op turen. De verte in starend naar het eind van de avond dat nog lang niet in zicht is. En ver weg. Ja, ver weg, dat is de toestand die de commissie het beste beschrijft. Verre weg, helemaal het einde. Voor al uw juridisch advies en onzin on demand De JuCie

RedaCie

Functie Naam
Voorzitter Eva Metselaar
Secretaris Tessa de Klerk
Penningmeester Iris Wolvetang
Algemeen lid Pien Veenink
Algemeen lid Gerjanne van Alphen
Algemeen lid Tessa Roeven

Maak kennis met de paradijselijke RedaCie! Zeven super gemotiveerde meiden die er alles aan gaan doen om jóuw Van Slag jaar door te reizen en het vast te leggen in het jaarboek! Eva is de voorzitter van de commissie, zij zal als waardig reisleider ons in toom houden en meenemen in alles wat Van Slag te bieden heeft. Tessa K is de secretaris, die op haar plaats dus alles piekfijn vastlegt, waardoor er geen detail zal ontbreken in het Jaarboek. Iris zorgt ervoor dat alle reiscentjes netjes besteed worden en naast bergen beklimmen, relaxen aan het zwembad, touristische trekpleistersbezoeken en veel drankjes drinken, proberen Gerjanne, Pien en Tessa R ook wat nuttigs uit te voeren om hun vakantieplakboek vol te krijgen! Als waardevolle toegift vliegt Lianne van het bestuur als exotische vogel met ons mee, om te zien of het niet allemaal uit de hand loopt.

Van GrasCie

Functie Naam
Voorzitter Lynn Smeets
Secretaris Bente Harms
Penningmeester Jorijn Mathot
Chef Promotie Florian Krol
Chef Sponsoring Marit Hinderks
Toernooi commissaris Czarina van Diepen
Chef Locatie & Feest Wotte Noteboom

Lieve Van Slaggers, Hieronder volgt een ideale situatieschets van zaterdag 19 juni 2021: Het is zaterdagochtend en de Van GrasCie wordt langzaam wakker door een veel te vroeg afgestelde wekker. Razendsnel schieten alle leden hun bed uit en haasten zich met spoed naar het combiveld van Olympos… Het is eindelijk zover, Van Gras 2021 gaat vandaag plaatsvinden. Nadat de regering vorige week heeft vermeld dat corona toch een hoax was, maar desalniettemin een goed uitgevoerd grapje, is het voor iedereen weer mogelijk helemaal los te gaan en de Van GrasCie heeft er uiteraard zin in. Als eerste is uiteraard weer duidelijk geworden dat alle netten die de avond ervoor zijn opgezet uiteraard weer in elkaar zijn gezakt en zo begint langzaam de eerste stress al wat op te lopen. Al gauw druppelen de eerste Van Slaggers binnen, stuk voor stuk ruiken ze het vers gemaaide gras en vergeten ze dat ze normaal gesproken nog lekker in hun bed konden liggen. Na een uiterst succesvol praatje van voorzitster Lynn begint de hele boel op gang te komen en om 12 uur klinkt er een schreeuw over het hele veld, iedereen kijkt op en begint te juichen: De tap is geopend. Al snel vliegen de gouden rakkers als warme broodjes over de toonbank en het volleybalniveau keldert met de snelheid van het licht naar ongekende diepte/hoogtepunten. Aan het eind van de middag wordt iedereen verzocht het feestje door te zetten bij het café en de meeste ladderzatte mensen snakken naar de dikke BBQ die hen staat te wachten. Ondertussen speelt een niet nader te noemen Haagse band op de achtergrond een paar welbekende Van Slag klassiekertjes en langzaam begint de menigte klaar te raken voor het grote feest. Wanneer het feest losbarst komt de Van GrasCie nog even bij elkaar en zien ze samen dat iedereen geniet en de dag perfect verlopen is. Trots gaat iedereen naar huis en met een glimlach en een brakke kop staat iedereen van de commissie de volgende dag de laatste zooi op te ruimen. Hoe mooi zou het zijn als we deze dag waarheid kunnen laten worden? Aan ons zal het in ieder geval niet liggen, wij hopen met onze mix van jeugdige nieuwe leden en wat oudgedienden jullie een fantastisch Van Gras voor te kunnen schotelen en we blijven duimen voor goed nieuws!

KasCo

Functie Naam
Bas Donker
Joep van de Sanden
Franca van Heijningen

TrainCie

Functie Naam
Trainer Wotte Noteboom
Trainer Elin Griess
Trainer Amalia Nabuurs
Trainer Brian Groenewege
Trainer Annelot van Breugel
Trainer Maya van der Loos
Trainer Marit Hinderks
Trainer Sjoerd Houweling
Trainer Eline Platje
Trainer Luuk Minnaar
Trainer Leanne Sprenger
Trainer Karlijn Pol
Trainer Wiebe van Veen
Trainer Elisabeth Rümke
Trainer Tim Lammerts van Bueren

Hoi lieve Van Slaggers! Wij zijn de TrainCie en zullen dit jaar, wanneer dat weer mogelijk is, met veel plezier jullie trainingen maken en geven! We zijn de grootste commissie van Van Slag en dat betekent natuurlijk super veel gezellig- en gekkigheid. Met een groep van 15 mensen en Marleen als bestuursbegeleider denk je misschien; nou dat kan niet goed gaan. Maar door ons enthousiasme en plezier staat er iedere week een flinke groep Van Slaggers hun technieken te trainen en zich in het zweet te werken. Dus ben jij een van de uitverkorenen die op tijd was voor het inschrijven, dan zie je ons woensdag van 18:00 tot 19:30 en zul je ons wellicht verachten voor onze zware oefeningen en stomme burpees. Maar onthoud: hoe meer je traint, hoe groter de kans is dat je spierpijn hebt morgen! Liefs, de TrainCie.

BeachCie

Functie Naam
Wotte Noteboom
Luuk Minnaar
Wiebe van Veen

LustrumCie 2020

Functie Naam
Voorzitter Roline Krol
Secretaris Suzanne Woudenberg
Penningmeester Marenne Massop
Algemeen lid Luuk Minnaar

Het is ondertussen ruim een jaar geleden dat het Lustrumthema, Seven Sins, werd onthuld in het overvolle Olympos Sportcafè. Zeven zonden gebonden aan zeven evenementen om zo ons zevende Lustrum onbeschaamd te vieren. Op dat moment had niemand verwacht dat Van Slag er een jaar later totaal anders uit zou zien en dat er een abrupt einde zou komen aan ons Lustrumjaar. Zo moesten we 3 dagen voor het familie- en benefiettoernooi het evenement afgelasten. Ondanks de hoop dat de situatie omtrent corona snel zou verbeteren, ondergingen ook “Waar is balie?”, het Lustrumgala en de beachclinic hetzelfde lot. Maar niet getreurd, de LustrumCie is terug! Dit jaar neemt Roline het roer over van Merle, en houdt Merle toezicht van bovenaf. Samen met Luuk, Marenne en Suzanne zorgen wij voor een knallende afsluiter van ons zevende Van Slag Lustrum. Zet 2 juli alvast in je agenda, want het belooft een waanSINnige avond te worden. Liefs, de LustrumCie

Technische Commissie 2020

Functie Naam
TC-lid hoog Sjoerd Houweling
TC-lid hoog Marit Hinderks
TC-lid midden Eline Platje
TC-lid midden Esmee Jongejan
TC-lid laag Romy Verburg
TC-lid laag Miriam Osinga

Raad van Advies

Functie Naam
Algemeen lid Roline Krol
Algemeen lid Luuk Minnaar
Algemeen lid Inge Rombouts
Algemeen lid Wouter Ypma
Algemeen lid Max Renes

Beste Van Slag kameraden, Staat je biervoorraad al een tijd in het rood, bevindt je huisgenoot zich op verraderlijk glad ijs of word je radeloos van de tactiek van de tegenstander? Niet getreurd! Hierbij presenteren wij jullie de Raad van Advies! Deze seniorenraad houdt zich bezig met het zowel ongevraagd als gevraagd advies geven aan het huidige bestuur over het reilen en zeilen van de vereniging. Met allen een bachelorgraad op zak en sommigen al een mastergraad in de pocket, is er genoeg expertise aanwezig om een raadzaam advies op te stellen over uiteenlopende zaken die er in een verenigingsjaar gebeuren, zoals bijvoorbeeld een Algemene Leden Vergadering. Tel daar een ontelbaar aantal dienstjaren Van Slag bij op en je hebt een raadselachtig overzicht van de leden van de Raad van Advies. Wil je als Van Slagger met ons over een kwestie in beraad? Spreek ons dan aan in de kantine op Olympos of bereik ons via het e-mailadres: rva@vanslag.net. Alle adviezen over de rode draad van de vereniging zijn als raad voor de Raad van Advies van harte welkom! Liefs, Inge, Roline, Luuk, Wouter en Max

SjaarsCie

Functie Naam
Voorzitter Bodine van Velzen
Secretaris Franka Smet
Penningmeester Hanna Verduijn
Algemeen lid Mart Welhuis
Algemeen lid Demi Verheul

De SjaarsCie bestaat dit jaar uit vijf wijze leden die hun best doen om de (tover)sjaarsen ook online zoveel mogelijk wegwijs te maken en te betrekken bij van Slag. Wij zijn dan ook hard bezig om een aantal spetterende activiteiten uit onze hoed te toveren. Dit wordt mede/vooral mogelijk gemaakt door ons enthousiasme. Dit moet een beetje in toom gehouden worden door bazige Bodine, die de toverstaf stevig in handen heeft. Daarnaast zorgt onze vingervlugge Franka ervoor dat onze ideeën daadwerkelijk op papier terechtkomen en tot uitvoer gebracht kunnen worden. Vervolgens is het aan het promotieteam, bestaande uit digibeet Demi en magische mannelijke Mart, om te zorgen voor flitsende posters en digitale mond tot mond (volgens Mart ‘mond-op-mond’) reclame. En last but not least, hebzuchtige Hanna die ervoor zorgt dat er uit enthousiasme niet teveel geld wordt uitgegeven.

Goede DoelenCie

Functie Naam
Algemeen lid Tristan van Heusden
Algemeen lid Celine Brinkhof
Algemeen lid Heleen Fuhri Snethlage
Algemeen lid Wies Schuurman

Lieve Van Slaggers, de GoededoelenCie hier! Wij zijn een nieuwe commissie opgericht in december 2020. De GoededoelenCie bestaat dit jaar uit: Tristan, Celine, Heleen en Wies. Het komende jaar zullen wij zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor ons gekozen doel: Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit zullen we doen door middel van leuke activiteiten en acties, zoals bijvoorbeeld de Valentijnsactie en de 3-3-3 challenge! Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les. Naast zoveel mogelijk geld collecteren voor het Jeugdfonds zullen wij elke maand in de nieuwsbrief en op onze instagram (@goededoelencie.vanslag) een organisatie uitlichten waarbij je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk zou kunnen doen! Onder het motto dat we door allemaal een steentje bij te dragen de wereld weer net een stukje mooier maken 