Met gemiddeld 350 leden is Van Slag de grootste en gezelligste volleybalvereniging voor studenten in Utrecht. Lees hieronder mer over deze vereniging.


Sfeerimpressies

Bekijk de onderstaande filmpjes voor een leuke impressie van de wedstrijden en de verschillende niveaus binnen Van Slag!

Inschrijven

Het seizoen is weer in volle gang, daarom is de inschrijving momenteel gesloten. Wel kun je je nog inschrijven op de wachtlijst, maar dat betekent helaas niet dat je nog een plekje kunt bemachtigen. Het betekent wel dat je volgend jaar gebruik mag maken van de voorinschrijving. Inschrijven voor de wachtlijst kan via deze link: https://www.vanslag.net/register/new

Heb je een vraag, mail ons dan: bestuur@vanslag.net

Van Slag is de grootste volleybalvereniging voor studenten in Utrecht. Elk jaar heeft Van Slag weer zo’n 350 leden die op de dinsdagavond enthousiast gaan volleyballen.

Dinsdagavond wedstrijden

Elke dinsdagavond worden er op 7 verschillende niveaus wedstrijden gespeeld. Let op! Van Slag speelt een interne competitie dus je speelt altijd tegen andere Van Slaggers. Er zijn dus alleen wedstrijden op dinsdagavond en er wordt niet standaard getraind. De teams zijn allemaal gemengd en er moeten altijd minimaal 2 dames in het veld staan. Tijdens een seizoen worden 7 rondes gespeeld van 5 wedstrijden. Elke ronde strijd je voor een plekje in een hogere poule of tegen degradatie naar een lagere poule.

Trainingen

Bij Van Slag is niemand verplicht te trainen maar we bieden wel eenmalig een beginnerscursus aan. Verder hebben we helaas geen trainingsavonden. Veel Van Slag leden kiezen er daarom voor om de cursussen van Olympos te volgen. Die worden gedurende het hele jaar aangeboden, onze beginnerscursus zal plaatsvinden in november en december.

Sfeer en Extra’s

Omdat we een interne competitie spelen leer je heel makkelijk veel Van Slaggers kennen. Op het veld, maar zeker ook in de kantine. Als je zin hebt kan je tot in de late uurtjes napraten in het sportcafé van Olympos of het nog bonter maken met een afsluitend dansje in de stad.

Naast de standaard wedstrijdavonden op dinsdag worden er ook andere dingen georganiseerd. Zo houden we een aantal keer per jaar een mix-toernooi, waarbij je met mensen uit andere teams kan spelen. Van Slag rekent op een aantal commissies om mooie evenementen te organiseren. Naast een paar feestjes in het jaar organiseren de commissies o.a. een Cycling-Dinner, een Lift-wedstrijd en het jaarlijkse Van Gras toernooi, waarbij we de zaal eventjes verlaten om op het gras te volleyballen, en natuurlijk een gezellig weekendje weg! In de zomer kan je ook nog steeds actief zijn. Van Slaggers zijn regelmatig op de beachvolleybalvelden te vinden of op een dinsdagavond in de zaal.

Kortom, Van Slag is een levendige, gezellige vereniging waar niets verplicht is en alles mag.

Om lid te kunnen worden moet je per 1 september de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben.