Volleybalverening Van Slag heeft 457 leden. 48 teams.


Gemengde samenstelling

Op het veld moeten minimaal 2 dames of maximaal 4 heren aanwezig zijn.

Alle speelniveaus

Van Slag heeft zeven poules met verschillende niveaus. Iedereen kan bij Van Slag terecht. Ongeveer 50% van de leden heeft nog nooit volleybal gespeeld.

Interne competitie

Alle wedstrijden bij Van Slag worden onderling gespeeld en vinden altijd plaats op Olympos.

Activiteiten

Verschillende commissies organiseren door het jaar heen veel activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan Cycling Dinner, Feesten, Weekendje weg, Van Gras en Liften.

Gezelligheid

Van Slag is niet alleen een vereniging waar gevolleybald wordt, maar ook één waar gezelligheid voorop staat. Elk jaar zijn er verschillende feesten, en elke dinsdag is altijd gezellig!

Lage contributie

De contributie voor een jaar volleyballen is maar €15 voor één jaar! Daarnaast betaal je de kosten van olympos (€140).8 spelers niet-Nederlandstalig.
Altijd op dinsdagavond tussen 18:00 en 23:00 en één wedstrijd duurt ongeveer een uur.
Welk volleybalniveau je speelt maakt bij Van Slag niet uit, je bent altijd welkom. Om lid te kunnen worden moet je wel studeren, waarbij studenten aan de UU, HU en UCU voorrang hebben op studenten van andere instellingen. Zolang we niet vol zitten, is er plek voor je. Zitten we wel vol, dan kom je op onze wachtlijst. Hoe hoger je op de wachtlijst staat, hoe groter de kans dat je wordt geplaatst.
Je kan je bij Van Slag inschrijven als individu, met vrienden of als compleet team! Als je je als individu inschrijft, word je geplaatst bij andere mensen die bij jouw niveau passen. Schrijf je je in als incompleet team, dan wordt je team aangevuld zodra je met minder dan acht personen bent.
Elke wedstrijd van Van Slag bestaat uit 3 sets van 25 punten. Elke gespeelde bal levert een punt op.
 • 8 Poules, 6 teams per poule, 7 ronden.
 • A poule is hoogste niveau, H Poule is laagste niveau.
 • Aan het einde van een ronde promoveren 2 teams, en degraderen 2 teams per poule.
 • 35 competitiewedstrijden per seizoen.
2.35 meter (offciële mixhoogte), tussen heren en dames hoogte in.
 • A poule: ongeveer heren 2e klasse.
 • H poule: laag en zeer geschikt voor studenten met weinig tot geen volleybal-ervaring.

Van Slag organiseert iedere woensdagavond trainingen op elk niveau (laag, midden, belofte, mid-belofte en hoog). Daarnaast bieden we twee beginnerscursussen aan per jaar. Omdat hiervoor maar een bepaald aantal plekken beschikbaar is, is een tijdige inschrijving vereist.

Wil je meer trainen? Dan kan dit bij Olympos. Zie hiervoor de website van Olympos. Veel Van Slaggers doen ook mee aan deze trainingen.

  <% @current_season.committees.each do |committee| %>
 • <%= committee.name %>
 • <% end %>

Als extra activiteit houden we meerdere mix-toernooien op de dinsdagen tussen de rondes in, die de hele avond duren. Hierbij wordt iedereen door elkaar geplaatst. Soms houden we een competitie-toernooi, een andere keer hanteren we afwijkende leuke spelregels met een thema.

Je speelt in een shirt en een (korte) broek. Belangrijk is dat je op sportschoenen speelt zonder zwarte zolen en dat je zolen niet afgeven. Verder raden we aan om kniebeschermers te kopen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Intersport.

 • Van Slag contributie: €15 voor 1 seizoen (= 1 jaar).
 • Olympos sportkaart: €135 voor studenten en afgestudeerden.