Inschrijven bij Van Slag

In september begint het seizoen en je kunt je vanaf 1 augustus aanmelden voor Van Slag. Om je succesvol aan te melden bij Van Slag heb je aantal dingen nodig. Hieronder zie je een lijst met alle benodigdheden voor het inschrijven.


Je inschrijven bij Van Slag kan direct op onze site. Van Slag heeft op dit moment een wachtlijst. Schrijf je dus zo snel mogelijk in!

Alleen zin in volleybal en gezelligheid. Verder niets. Na je inschrijving bij Van Slag moet je wel een OlymPas aanschaffen (zie verderop op deze pagina).

De contributie van Van Slag bedraagt € 15,00. Hiervoor krijg je vrijwel gedurende het hele jaar op iedere dinsdag volleybal. Wij zijn de goedkoopste studentensportvereniging van Utrecht en omstreken!

Van Slag heeft plaats voor ongeveer 380 leden. Wanneer je je aanmeldt voor Van Slag, wordt je op een wachtlijst geplaatst. Aan het begin van het seizoen wordt er gekeken of er plaats voor je is, afhankelijk van jouw plek op de wachtlijst en jouw volleybalniveau. Je moet met twee dingen rekening houden:

 1. Van Slag probeert goed-gebalanceerde teams te maken.

  Bij Van Slag spelen teams op verschillende niveaus, van beginners tot vergevorderden. Bijvoorbeeld: Als er nog veel ruimte is voor vergevorderden, zullen we een vergevorderde speler eerder een plek aanbieden dan een beginner. Andersom kan natuurlijk ook. Op deze manier zorgen we voor balans in de teams en in de vereniging, en kunnen we voor iedereen een passend team vinden.

 2. Van Slag bestaat voor minstens 80% uit studenten.

  Van Slag is een studentenvereniging. Logisch dus dat we graag willen dat het merendeel van onze leden student is. Daarom geldt voor Van Slag de regel dat 80% van de leden student in Utrecht moet zijn. Zo kunnen leden die bijvoorbeeld net zijn afgestudeerd nog steeds met hun vrienden blijven volleyballen, maar blijft ook de studentikoze sfeer bij Van Slag behouden.

Als alle Van Slag teams vol zijn, dan opent Van Slag een wachtlijst voor geinteresseerden. Je inschrijven op de wachtlijst heeft twee hele grote voordelen:

 1. Gedurende het jaar komen er af en toe plekken vrij bij Van Slag.

  Bijvoorbeeld omdat iemand op studiereis gaat naar het buitenland. Van Slag gaat dan op zoek naar een geschikte vervanger op de wachtlijst. Dat kun jij zijn, mits je je natuurlijk inschrijft op de wachtlijst!

 2. Hoe eerder jij je inschrijft, hoe groter de kans dat je volgend jaar wordt toegelaten.

  De wachtlijst van Van Slag blijft het hele jaar geopend. Hoe eerder jij je inschrijft, hoe hoger jouw plek op de wachtlijst. Dit vergroot natuurlijk de kans dat jij gedurende het jaar wordt gevraagd als er een plek vrijkomt in één van de teams. Ook is de kans groter dat je volgend jaar wel kan worden toegelaten tot de vereniging.

 1. Je kan je bij Van Slag alleen inschrijven als individu. 
  De meeste studenten schrijven zich in als individu. Je wordt dan ingedeeld op basis van het niveau wat je hebt opgegeven bij de inschrijving. Je kunt terechtkomen in een team met andere spelers die zich als individu hebben opgegeven, of juist in een team dat vorig jaar ook bij Van Slag speelde. Bij inschrijving kan je aangeven dat je graag met andere vrienden in een team komt. De TC probeert hier dan rekening mee te houden, maar kan geen garanties bieden. 


Alle volleybalwedstrijden van Van Slag vinden plaats op Sportcentrum Olympos. Om gebruik te maken van het sportcentrum, ben je verplicht een sportkaart (OlymPas) aan te schaffen. Daarnaast moet je je bij Olympos registreren (SSV Registratie) dat je bij Van Slag speelt.

Er zijn drie categorieën sportkaarten.

 1. Categorie A ( € 160,- per jaar )
  • Studenten Nederlandse Universiteiten
  • Studenten Hogeschool van Utrecht (HvU) en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)

  Studenten uit deze categorie kunnen met hun Olympas gebruik maken van vele extra’s die Olympos aanbiedt. Zo kun je het hele seizoen onbeperkt fitnessen/ sporten/ groepslessen volgen en gratis velden huren.

 2. Categorie B ( € 270,- per jaar )
  • Afgestudeerde studenten van de Universiteit Utrecht (niet HBO), die over een U-fonds alumnipas beschikken
  • Studenten van overige hbo-instellingen
  • Medewerkers van de Universiteit Utrecht

  Leden uit categorie B kunnen gebruik maken van dezelfde voordelen als leden uit categorie A, tegen een iets hoger tarief.

 3. Categorie C ( € 395,- per jaar )
  • Iedereen die niet onder Categorie A of B valt (niet-studenten)
  • Leden uit categorie C kunnen gebruik maken van dezelfde voordelen als leden uit categorie A, tegen een hoger tarief.

Meer informatie over de categorieën en wie precies in welke categorie valt, vind je op de site van Olympos.