Inschrijven bij Van Slag

In september begint het seizoen en je kunt je vanaf 1 augustus aanmelden voor Van Slag. Om je succesvol aan te melden bij Van Slag heb je aantal dingen nodig. Hieronder zie je een lijst met alle benodigdheden voor het inschrijven.


Je inschrijven bij Van Slag kan direct op onze site. Van Slag loopt altijd snel vol, dus wees niet te laat!

Alleen zin in een jaar volleybal en gezelligheid. Verder niets. Na je inschrijving bij Van Slag moet je wel een sportkaart aanschaffen (zie verderop op deze pagina).

De contributie van Van Slag bedraagt € 15,00. Hiervoor krijg je vrijwel gedurende het hele jaar op iedere dinsdag volleybal. Wij zijn de goedkoopste studentensportvereniging van Utrecht en omstreken!

Van Slag heeft plaats voor ongeveer 350 leden. De eerste 310 aanmeldingen garanderen wij een plek bij Van Slag. Meld je je later aan, dan is er nog steeds een kans dat we een plek voor je hebben. Je moet met twee dingen rekening houden:

 1. Van Slag probeert goed-gebalanceerde teams te maken.

  Bij Van Slag spelen teams op verschillende niveaus, van beginners tot vergevorderden. Bijvoorbeeld: Als er nog veel ruimte is voor vergevorderden, zullen we een vergevorderde speler eerder een plek aanbieden dan een beginner. Andersom kan natuurlijk ook. Op deze manier zorgen we voor balans in de teams en in de vereniging, en kunnen we voor iedereen een passend team vinden.

 2. Van Slag bestaat voor minstens 80% uit studenten.

  Van Slag is een studentenvereniging. Logisch dus dat we graag willen dat het merendeel van onze leden student is. Daarom geldt voor Van Slag de regel dat 80% van de leden student in Utrecht moet zijn. Zo kunnen leden die bijvoorbeeld net zijn afgestudeerd nog steeds met hun vrienden blijven volleyballen, maar blijft ook de studentikoze sfeer bij Van Slag behouden.

Als alle Van Slag teams bemand/bevrouwd zijn, dan opent Van Slag een wachtlijst voor geinteresseerden. Je inschrijven op de wachtlijst heeft twee hele grote voordelen:

 1. Gedurende het jaar komen er af en toe plekken vrij bij Van Slag.

  Bijvoorbeeld omdat iemand op studiereis gaat naar het buitenland. Van Slag gaat dan op zoek naar een geschikte vervanger op de wachtlijst. Dat kun jij zijn, mits je je natuurlijk inschrijft op de wachtlijst!

 2. Gegarandeerd een plek voor volgend jaar.

  Ongeacht of we een plek voor je vinden gedurende het jaar, je krijgt automatisch toegang tot de voorinschrijving voor volgend jaar. Op die manier heb je komend seizoen gegarandeerd een plek bij Van Slag.

 1. Inschrijven als individu

  De meeste studenten schrijven zich in als individu. Je wordt dan ingedeeld op basis van het niveau wat je hebt opgegeven bij de inschrijving. Je kunt terechtkomen in een team met andere spelers die zich als individu hebben opgegeven, of juist in een team dat vorig jaar ook bij Van Slag speelde.

 2. Inschrijven met een of meerdere vrienden

  Je kan met meerdere vrienden besluiten om samen in een team te gaan zitten. Als je niet genoeg mensen hebt om een compleet team te vormen, vullen wij deze voor je aan met een andere vriendengroep of met losse individuen.

 3. Inschrijven als compleet team

  Met minimaal 8 personen, waarvan minimaal 2 dames, kun je je inschrijven als compleet team. Ieder teamlid betaald dan de contributie van € 35,00. Op het inschrijfformulier kun je aangeven wie je teamleden zijn, met eventueel je teamnaam.

 4. Inschrijven bij meerdere teams

  Krijg je geen genoeg van volleybal? Bij Van Slag mag je je inschrijven bij een tweede team. Je betaalt dan wel twee keer de contributie van € 35,00. Ook mag ieder team maximaal drie spelers hebben die in twee teams volleyballen en moeten er minimaal zes spelers zijn die maar in één team volleyballen.

Alle volleybalwedstrijden van Van Slag vinden plaats op Sportcentrum Olympos. Om gebruik te maken van het sportcentrum, ben je verplicht een sportkaart aan te schaffen. Daarnaast moet je je bij Olympos registreren (SSV Registratie) dat je bij Van Slag speelt.

Er zijn drie categorieën sportkaarten.

 1. Categorie A ( € 125,- per jaar )
  • Studenten Nederlandse Universiteiten
  • Studenten Hogeschool van Utrecht (HvU) en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)

  Studenten uit deze categorie kunnen met hun Olympas gebruik maken van vele extra’s die Olympos aanbiedt. Zo kun je het hele seizoen onbeperkt fitnessen/ sporten/ groepslessen volgen en gratis velden huren.

 2. Categorie B ( € 125,- per jaar )
  • Afgestudeerde studenten van de Universiteit Utrecht (niet HBO), die over een U-fonds alumnipas beschikken
  • Studenten van overige hbo-instellingen
  • Medewerkers van de Universiteit Utrecht

  Ook voor leden uit categorie B kost de sportkaart 125 euro. Om gebruik te mogen maken van dezelfde voordelen als leden uit categorie A, zal een extra bedrag betaald moeten worden. De hoogte van dit bedrag wordt binnekort door Olympos bekend gemaakt.

 3. Categorie C ( € 125,- per jaar )
  • Iedereen die niet onder Categorie A of B valt (niet-studenten)
  • Ook voor leden uit categorie C kost de sportkaart 125 euro. Om gebruik te mogen maken van dezelfde voordelen als leden uit categorie A, zal een extra bedrag betaald moeten worden. De hoogte van dit bedrag wordt binnenkort door Olympos bekend gemaakt.

Meer informatie over de categorieën en wie precies in welke categorie valt, vind je op de site van Olympos.