Sollicitaties vertrouwenscontactpersonen

Lieve Van Slaggers, 


Voor komend jaar zijn wij opzoek naar nieuwe vertrouwenscontactpersonen voor onze vereniging. De sollicitatie staat open voor zowel interne leden van V.V. Van Slag als een extern persoon (oud Van Slagger of ander extern persoon). Hieronder wordt de sollicitatieprocedure en functiebeschrijving toegelicht. 


Als vertrouwenspersoon binnen Van Slag heb je in eerste instantie een klankbord-functie, want je bent een luisterend oor voor leden. Dit betekent dat leden naar je toe kunnen komen wanneer zij een onprettige situatie ervaren binnen, maar ook buiten het team (zoals racisme, geweld, ongewenste intimiteiten of pesten). Als vertrouwenspersoon ben je dus een aanspreekpunt, maar geen hulpverlener. De vertrouwenspersoon kan indien gewenst een lid gericht en gepast naar hulpverlening leiden of samen met een lid bepalen wat de beste vervolgstappen zijn.


Als vertrouwenspersoon binnen Van Slag ben je een belangrijk aanspreekpunt en je hebt een neutrale positie. Dit houdt in dat je discreet, open, neutraal en vanuit het beleid van de vereniging eventuele problemen binnen teams bespreekt en oplost. Het is belangrijk dat je alle informatie strikt vertrouwelijk behandelt. In principe probeer je dit zelfstandig op te lossen. Dit betekent ook dat handelt niet uit naam van het bestuur, dus zelfstandig te werk gaat. Mocht het een situatie betreffen waarbij je contact met het bestuur nodig acht, dan overleg je met de desbetreffende persoon/personen of dit mag. 


Geïnteresseerd en gemotiveerd om deze functie voor onbepaalde tijd te vervullen? Stuur dan een mail met een sollicitatiebrief naar bestuur@vanslag.net waarin je de volgende dingen duidelijk maakt en motiveert: 

  1. Waarom jij graag vertrouwenspersoon zou willen zijn; 

  2. Hoe jij jouw rol en de invulling daarvan ziet als vertrouwenspersoon;

  3. Waarom jij geschikt bent als vertrouwenspersoon.


De sollicitaties sluiten 12 augustus!


Groetjes, 


Kandidaatsbestuur '22-'23

Marit, Luna, Sam, Lynn, Karlijn en Linda


Deel dit bericht