Vanuit de Redactie #1 - De eerste indrukken van nieuwe leden

Een nieuw jaar, een hoop nieuwe Van Slaggers! Wij van de Redactie waren benieuwd hoe onze nieuwe leden de wereld van kledinglijnen, gemengd volleyballen, late uurtjes in het sportcafé en 88 gekke opdrachten tot nu toe ervaren. De Redactie is op onderzoek uitgegaan op de dinsdagavonden en bij de eerstjaarsactiviteit: de Crazy ’88. Nou, wie zich zorgen maakte over het imago van onze vereniging kan rustig naar bed, het gemiddelde oordeel is enorm positief! Als eerste de introductieavond; die beviel bij alle Van Slaggers, of ze nu al mensen kenden of niet.

“Het leek gelijk gezellig want er waren echt heel veel mensen! Ik had ook meteen leuke gesprekken met mensen, en iedereen was heel open” (Marjolein van Cappellen, Veldslag).


“De sfeer was gezellig, ongedwongen, gewoon een lekker potje volleyballen. Ik voelde me heel welkom, en iedereen is natuurlijk nieuw dus dat maakte het leuk” (Ellen Kuikman, Under Pressure).


“Ik werd wakker in mijn bed, en daar lag Iris. En die zei: wat doe jij in mijn bed? Ik zei: Wat doe jij in mijn bed? Zij was in mijne gestapt, en ik ben gewoon verder gaan slapen. Het was ook echt een mini bedje, maar het was maar voor 2 uurtjes. Eigenlijk kan zo’n beetje alles op introweekend” (Saskia van Steenis, Under Pressure).


“Ik vond het geweldig. Je leert een hoop mensen snel kennen en die zie je vervolgens weer in de kantine. Wat me het meest is bijgebleven? Dat ik met Brian Groenewege ging salsadansen!” (Sanne Breedveld, Saved By The Ball).

Verder vonden de eerstejaars de sfeer super gezellig en open, en was het leuk dat er meerderejaars mee waren, zodat ze die ook alvast leerden kennen.

Donderdag 15 september vond een eerstejaarsactiviteit plaats, de Crazy ’88. Een spel waarbij zo veel mogelijk opdrachten gedaan moesten worden binnen een bepaalde tijd. En ook hier werd weer eens bewezen dat, ondanks het slechte weer, Van Slaggers niet vies zijn van een gewaagde uitdaging! In je ondergoed aanbellen bij een voordeur, iemand in doorzichtig folie wikkelen, zwervers knuffelen; aan weigeren werd niet gedacht. Check vooral de foto’s voor een aantal mooie stukjes bewijs. Door het feit dat bijna iedereen nog lang naborrelde in de Mick O‘Connells was het voor ons duidelijk genoeg dat de eerstejaars het zeer geslaagd vonden. Als afsluiter nog een paar andere indrukken van Van Slag, zoals het Nasty Animals feest dat bij sommigen iets te goed beviel..

“Ik heb een gat van 4 uur” (Anonieme Quote).

En dan nog even dit:

De afro van Justin. Daar wil ik aan zitten, maar dat mag helaas niet de hele tijd. Het voelt echt goddelijk. In een paar woorden omschrijven? Hoogpolig tapijt met krulletjes” (Gerco van Dijk). 

We wilden de sfeer peilen en dat is gelukt. Er worden al teamweekends georganiseerd, volleyballen voor thuis aangeschaft, teamgenoten eten samen, er zijn plannen om te gaan trainen, en eerstejaars gaan zich inzetten voor commissies:

“Ik ga het introweekend voor de nieuwe leden van volgend jaar organiseren! Je kan voor zo weinig geld gezellig volleyballen bij Van Slag, dus ik vond het wel waard om wat terug te doen” (Yannick Verrest, Tik ‘m Aan).

Verder werd de avond beschreven als laagdrempelig, gemoedelijk, ontspannen, open en geweldig. Sommige eerstejaars hebben de lat hoog gelegd door direct deze eerste avond al tot sluit te blijven!

Vervolgens vroegen we naar het introweekend, waarbij de verhalen vaak begonnen met een giechelbui of een grote lach.. Maarja, hoe kun je nou zo’n weekend in een paar zinnen neerzetten? Dit waren in ieder geval een aantal memorabele ervaringen:  

“Het was een gekkenhuis! We zijn met een winkelwagentje van de Lidl heel Someren door gaan rijden om daar uiteindelijk nog ons toneelstukje mee te doen! Een week erna belde de eigenaar van de locatie ons, om te zeggen dat we het winkelkarretje terug moesten brengen. We waren niet echt in de buurt, dus toen heb ik de Lidl gebeld, dat ik een winkelkarretje van hun bij een bushokje had gezien, en of ze die wilden ophalen, en dat hebben ze gedaan!” (Gerco van Dijk, Overspel).

Deel dit bericht