Fluiten doe je zo!

Het fluiten van een wedstrijd kan best lastig zijn, zeker als je het nog niet zo vaak hebt gedaan. In het filmpje hieronder worden de belangrijkste punten voor scheidsrechters uitgelegd en verderop kun je nog meer informatie vinden over het scheidsen van een wedstrijd. Als er nog onduidelijkheden of vragen zijn, kun je die natuurlijk altijd stellen aan iemand uit het bestuur!


Van Slag hanteert de spelregels van de NeVoBo competitie. In het wedstrijdreglement van Van Slag kan je de officiële spelregels nog eens nalezen. De regels voor scheidsrechters staan duidelijk uitgelegd onder het kopje 4a. Scheidsrechter en teller en in Bijlage 1: Tekens scheidsrechter. Hieronder komen de belangrijkste handgebaren aan bod, zowel als belangrijke punten waarop de scheids het meeste dient te letten.

Handgebaren

Gepaard met fluiten geef je hiermee toestemming om op te slaanPunt gescoord of een fout gemaakt? Geef dan eerst aan welk team je het punt geeft en dus mag gaan opslaan:

Geef vervolgens aan wat voor soort punt het was.

De bal is uit geslagen:


De bal is in geslagen:


De bal is tweemaal aangeraakt door dezelfde speler:


De bal is viermaal gespeeld:Het net is aangeraakt door een speler:


De bal is, voordat hij uit ging, nog aangeraakt door een speler (ook wel bekend als touché):


Een andere bal komt in het veld/je kan niet zien of de bal in of uit was (dubbel fout):


 

Belangrijk

1.       Wees op tijd aanwezig zodat je wedstrijd tijdig kan laten aanvangen.

2.       Wees niet bang je eigen fout toe te geven door een dubbel fout aan te geven.

3.       Wees scherp met netfouten! Net aangeraakt = punt tegenpartij!

4.       Laat je niet van de wijs brengen door wat spelers aangeven. Vertrouw op je eigen ogen. Zie je iets niet, dan zie je iets niet, maar geef geen punt doordat een team nét wat harder roept dan de ander.

5.       Is de bal even niet in het zicht doordat hij in het plafond verdwijnt? Geef dan een dubbel fout. Pas als je kan zien dat de bal het plafond heeft geraakt, mag je de bal uit geven.

Deel dit bericht