Het boomBet© Weddenschap kampioenschap

Vanaf dit seizoen is het mogelijk om niet alleen op het veld of in de kantine te winnen bij Van Slag. Op je computer kun je namelijk vanaf nu ook je Van Slag kennis gebruiken om het beste te worden op in het wedden op wedstrijden. Zoals sommigen al gezien hebben is vanaf deze ronde op de website onder elke wedstrijd en kopje toegevoegd met boomBet©. Als je boomBet© uit elkaar haalt krijg je twee woorden. Allereerst krijg je 'boom', wat het virtuele betaalmiddel is voor het wedden. Daar achter heb je 'Bet', wat vanzelfsprekend staat voor een weddenschap. De bedoeling van het wedden is om aan het eind van het seizoen een zo'n hoog mogelijke balans te behalen. Als je namelijk naar je account gegevens kijkt dan zie je dat naast je naam zojuist 100 boompjes staan. Dit is je start kapitaal. Elk lid van Van Slag krijgt 100 boompjes om te beginnen met wedden. 

Wedden

Het wedden bij Van Slag is ontzetten gemakkelijk. In het onderstaande figuur zie je een voorbeeld van een formulier om een weddenschap in te voeren. Onder elke wedstrijd vind je zo'n formulier. Tot 3 uur voor een wedstrijd kan je op deze manier een weddenschap plaatsen. Daarna sluit het formulier en kunnen er geen aanpassingen meer gedaan worden. Een weddenschap plaatsen is heel gemakkelijk. Zoals je ziet in het figuur zijn er een aantal belangrijke onderdelen bij het inzetten van je kostbare boompjes. Allereerst heb je bovenaan de totale pot (rood). Hier staat hoeveel boompjes er in totaal zijn ingezet op deze wedstrijd. Daaronder (blauw) zie je de 'odds' per team. Dit is het getal waarmee je ingezette geld vermenigvuldigd wordt als je de weddenschap wint. In dit geval zou je 10% winst hebben als je zou inzetten op één van de twee teams. Linksonder (groen) zie je het bedrag dat je in totaal nog te besteden hebt. Als je boompjes wil inzetten op deze wedstrijd kies je eerst het team waarop je wilt stemmen. Vervolgens voer je in het invulveld het aantal boompjes dat je op de winnaar in zet. Door op 'inzetten' te klikken maak je jou weddenschap definitief. De uitkering bij winst geeft tevens aan hoeveel boompjes je terug zou krijgen als je zou winnen. In dit geval is dat 1.10 keer je inzet van 25. Dat zou je 28 boompjes opleveren bij winst.


De magische 'odds'

Het systeem dat Van Slag gebruikt voor het berekenen van de weddenschappen komt van 'parimutuel betting'. Bij deze vorm van wedden worden de 'odds' berekend aan de hand van de stemmen die een team krijgt. Door het delen van de totale pot door het ingezette geld van een team krijg je een getal. Dit getal gebruiken we om de winstuitkering te berekenen. Bijvoorbeeld, 3 personen zetten gezamelijk 380 boompjes in op team A en 4 personen zetten gezamelijk 510 boompjes in op team B. Dit geeft een gezamenlijke pot van 890 boompjes. De uitkering bij winst van team A is de inzet maal 2,34 (890 / 380) en voor team B de inzet maal 1,75 (890 / 510). Als ik dus op team A 100 boompjes had ingezet dan zou ik als team A zou winnen 100 maal 2,34 boompjes krijgen. Dus mijn balans zou worden verhoogd met 234 boompjes. Een winst van 134 boompjes ten opzichte van mijn inzet.

Als niemand op een wedstrijd heeft ingezet behalve jij krijg je automatisch berekende 'odds'. Dit is standaard een uitbetaling van 10% bij winst. Spannende wedstrijden waar veel op gewed wordt zijn dus het aantrekkelijkste om op te stemmen. Aangezien daar de odds beter zijn.

Weddenschap terugtrekken

Als je toch je weddenschap wilt annuleren dan kan dat tot 3 uur voor dat de wedstrijd begint. Als je naar de wedstrijd pagina gaat dan zul je op de plek waar je kon wedden nu een rood kruisje naast het invoer veld zien. Als je daar op drukt wordt je weddenschap geannuleerd.

Je balans

Door het winnen van wedstrijden kan je meer boompjes verdienen waardoor je balans verbeterd. Je kan ook boompjes verliezen door op het verliezende team te wedden. In dat geval raak je je inzet kwijt. Je balans, dat je kan terugvinden in je profiel, werkt net als je lopende rekening bij je bank. Aan de hand van transacties berekenen we je balans. Mocht je balans onder de 100 boompjes raken dan is Van Slag zo lief om je boompjes te herstellen. Elke week krijg je 30 boompjes erbij tot je balans weer op op 100 boompjes zit. Op je profiel pagina kan je een overzicht zien van je balans en je weddenschappen onder het knopje 'weddenschappen'.

Het beklimmen van de ladder

 Aan de hand van alle balansen wordt er een ranking opgemaakt. De ranking vind je in het menu onder 'competitie'. Des te meer boompjes je hebt, des te beter je geplaatst staat. Aan het eind van het seizoen worden er prijzen uitgereikt aan de winnaars. 

Mijn balans is negatief?

Zoals je misschien zal tegen komen kan het voorkomen dat je een negatief balans hebt. Dit komt doordat een wedstrijd kan zijn geannuleeerd terwijl je al wel geld had ingezet.

Bijvoorbeeld;

  1. Laten we stellen dat je 100 boompjes hebt op je account.
  2. Je zet deze 100 boompjes in op een wedstrijd met de odds van 2:1.
  3. Je wint de weddenschap en krijgt 200 boompjes van ons terug (2x100).
  4. Nu zet je deze 200 boompjes in op een andere wedstrijd.
  5. Ondertussen blijkt dat het bestuur een foutje heeft gemaakt met het invoeren van de score waardoor team B heeft gewonnen.
  6. Dit betekend dat jij de weddenschap verliest en ook je geld.
  7. Aangezien je 200 boompjes op de tweede wedstrijd hebt gezet en de eerste hebt verloren heb je nu 200 boompjes ingezet die je eigenlijk niet bezit.
  8. Als je ook de tweede wedstrijd verliest zou je nu 200 boompjes schuldig zijn aan Van Slag.

Het werkt dus net als een standaard rekening, echter gaat het om virtuele boompjes hier

Vragen, opmerkingen of snap je het niet? Plaats hieronder een reactie!


Deel dit bericht