Nieuwe regels beachvolleybal (inschrijven met niet-teamgenoten/27+!)

Beste Van Slaggers,

Vanaf nu hebben we andere regels voor het beachvolleyballen. We gaan namelijk 27-plussers toelaten en het is vanaf nu mogelijk om met niet-teamgenoten samen te spelen. Hieronder volgt een samenvatting van de regels.


Regels beachvolleybal

  • Je speelt in een duo.
  • Je hoeft geen teamgenoten te zijn om je op te geven.  27-plussers zijn toegestaan.
  • Je houdt te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar (dus ook van je partner!). Blokken is hierdoor niet toegestaan.
  • Je wordt ingedeeld in een wedstrijd tegen een ander duo. Je speelt het gehele blok tegen ditzelfde duo. Binnen dit viertal mag je van partners wisselen.
  • Van tevoren mag je een voorkeur aangeven voor het duo waar je tegen wil spelen. Wij zullen proberen hier rekening mee te houden.
  • Deze nieuwe regels gelden voor iedereen. Dus ook als teamgenoten moet je nu afstand houden.


Waarom zijn deze regels anders dan de regels op Olympos?
Van Olympos mogen alleen mensen <27 jaar oud en uit hetzelfde team wedstrijden spelen. Dit is omdat Olympos er niet op vertrouwt dat het hierbij mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden (ook zonder blok). Volgens de regels op Irene Beach is volleyballen in duo’s door 27-plussers wel toegestaan, omdat zij verwachten dat, zeker bij het spelen op zand, deze 1,5 meter afstand wel gewaarborgd kan worden. Aangezien wij uitgaan van 1,5 meter afstand, mag je je dus ook met anderen dan je eigen teamgenoten opgeven. De nieuwe regels gelden wel voor iedereen (ongeacht of je teamgenoten bent of niet).

Deel dit bericht