Regels COVID-19 en Van Slag

Lieve Van Slaggers,

Momenteel zijn de coronaregels aangescherpt. Dit betekent dat je een coronatoegangsbewijs + ID bewijs nodig hebt om Olympos binnen te komen. Vergeet deze dus niet als je naar Van Slag komt! Het is mogelijk dat je even in de rij moet staan voor de controle, kom dus ruim op tijd voor je wedstrijd.

Daarnaast nog even een reminder over de geldende regels van het RIVM, die wij als Van Slag ook volgen:

Heb je klachten? Laat je dan testen bij de GGD. Een zelftest is niet genoeg. Klachten zijn onder meer verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
• Ben je in nauw contact geweest met een besmet persoon en ben je volledig gevaccineerd? Dan hoef je niet in quarantaine als je klachtenvrij bent. Wanneer je klachten krijgt, laat je dan testen bij de GGD.
• Ben je in nauw contact geweest met iemand die corona heeft en ben je niet volledig beschermd tegen corona? Ga in quarantaine (dus ook als je geen klachten hebt) en laat je dan op de vijfde dag van de quarantaine testen. Als de testuitslag negatief is, mag je uit quarantaine.
• Heb je klachten maar ben je negatief getest? Dan ben je welkom om bij Van Slag te komen volleyballen.
Heb je COVID-19? Ga dan in isolatie. Blijf zoveel als mogelijk alleen op een eigen kamer. Zo zorg je dat jouw huisgenoten geen contact met jou kunnen hebben om zo verspreiding tegen te gaan. 
• Wanneer je uit isolatie mag, hangt af van jouw situatie (bijv. wel of geen klachten en wel of niet volledig beschermd). De GGD laat dit aan je weten wanneer je positief getest bent.
• Is COVID-19 bij je vastgesteld en ben je daarvoor nog bij een Van Slag avond geweest? Laat het dan even aan ons weten. Zo kunnen wij in de gaten houden hoe het gaat met besmettingen binnen de vereniging, en indien nodig jou adviseren over welke mensen mogelijk een risico hebben gelopen zodat zij ingelicht kunnen worden.

Alle andere algemene regels en maatregelen zijn te vinden op de website van het RIVM.

Laat het ons vooral weten als je een vraag hierover hebt!

Groetjes,
Het 37e

Deel dit bericht