Vanuit de RedaCie #2

Vanuit de RedaCie #2   

Van ons lief, onschuldig en nog ietwat groen, jongste lid van de RedaCie schakelen we over naar de inmiddels doorgewinterde veteranen van de commissie. Vier jaar geleden kwam Evan erachter dat Protos niet in al zijn behoeften ;)  voorzag en ook Deborah was meer dan klaar voor een sportieve uitdaging. Inmiddels hebben wij heel wat meegemaakt bij Van Slag en zullen we jullie de komende alinea's vermoeien met leuke, interessante maar o zo nutteloze feitjes.  

Van Slag heeft een rijke geschiedenis en bestaat al iets meer dan dertig jaar. Begonnen als een volleybalvereniging voor studenten en docenten is het langzamerhand uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 350 leden. Zonder dat we het doorhadden, vieren wij dit jaar zelfs een heus jubileum. Sinds precies 10 jaar speelt Van Slag met 7 poules! Het invoeren van 7 poules ging niet zonder slag of stoot, want ieder team moest toen helaas 1 speeldag inleveren. Gelukkig werd dit een seizoen later weer rechtgetrokken, door een ander leuk feitje namelijk het spelen in de tweede hal!  

Er zit een groot leeftijdsverschil tussen de leden: de jongste speler is pas 5 jaar oud en dat terwijl ze al vier jaar journalistiek studeert en de oudste onder ons is D.E., die bijna net zo oud is als de  koffie. Gemiddeld zit een Van Slagger op een leeftijd van 21 jaar en er is 68% kans dat het een vrouw is. Dus elke man heeft te kiezen uit minimaal twee vrouwen.  Van Slag blijkt  een perfecte gelegenheid om iemand aan de haak te slaan aangezien ongeveer 1 op de 7 mensen bij van Slag een relatie binnen de vereniging heeft.

Van Slag is natuurlijk niets zonder de teams zelf.  De gouden ouden  bestaan al bijna een decennium, helaas konden wij niet nagaan welk team er precies langer bestond; Block Party of  L'Equipe, maar beide teams hebben al een imposante staat van dienst. L‘Equipe bestond al voordat doping illegaal was en Block Party toen de bijbehorende band nog gewoon speelde.  Over teamnamen gesproken, teams zijn genoemd naar de herkomst van de leden (Oostblock en LMF), het favoriete shotje bij de Chupitos (Dragon Bombs en FireBalls) en liedjes (Under Pressure, Block ‘n Roll en Serve-ivors).

Zo te zien kijken Van Slaggers graag TV, want er  zijn een groot aantal teams vernoemd naar favoriete TV Programma’s (Rocket Power, Heel Holland Balt, Say Yes to The Smash!, De Slama’s, Boer zoekt Bal en Saved by the Ball).  Zoals de bekende filosoof H. Huisman al oreerde, kan er ook bij Van Slag “maar één de winnaar zijn”, en dat was vorig jaar LMF. Het team dat vorig jaar het meest verloor, maar toch een eervolle vermelding krijgt was Opslag verliefd! Of dit jaar aan die verwachtingen voldaan zullen worden, valt nog te bezien.

Van de teams is de overstap maar klein naar de bijbehorende spelers, de mensen die Van Slag tot grote hoogten laten stijgen en hoog is het zeker. Van Slag’s langste lid is maar liefst 30 cm lang! Nee, zo’n ‘Gordon grap’ hoort hier natuurlijk niet! Vrouwen blijken erg goed in het schatten van hun lengte, zo dichtte iemand uit de C zichzelf maarliefst 16.90m toe! Zonder ongein is de  langste speler  maarliefst 2.03 m lang, dat is wel 3 koppen groter dan haar kortste speler, die een lengte van 1.43 m aantikt. Om in hogere sferen te blijven, iemand die begonnen is met volleyballen bij Van Slag heeft zelfs de eredivisie bereikt. Dus er is nog hoop!

Ook zijn er echte ‘Van Slag evenementen’ die niet door Van Slag georganiseerd worden,  waar grote getalen op afstromen, voor bier, dansjes, hook-ups en volleybal. Uit de oude doos hebben we de Harambix en, het recentelijk doodgebloede,  Duinrell toernooi. Voor de jongere leden onder ons, het Duinrell toernooi was zo gaaf, daar kikkerde je echt van op! Maar zoals bij alle grote toernooien, heeft de migratiestroom zich verplaatst naar de goedkopere en meer studentikoze versie, in de gedaante van Hajraa. Waar  hopelijk dit jaar weer een hele meute Van Slaggers zich zal verzamelen.

Geschreven door: Evan Willemsen en Deborah Oltmans, RedaCie ‘16-’17

Met dank aan The Oldboys Network

Deel dit bericht

Reacties (2)

 • Nanne

  Leuk stuk! Maar LMF werd toch echt eerste in de jaarranking 2015-2016 ;) L'Equipe was wel eerste in de 7e ronde van het jaar!

  12/15/2016 14:31
  • Merijn

   LMF eist rectificatie!

   12/15/2016 15:04
 • Maarten

  @Evan Willemsen en @Deborah Oltmans, zie https://www.vanslag.net/matches/ranking/7

  12/21/2016 20:15