Vanuit de RedaCie #3

Van Slagger doet mee aan NK beachvolleybal

Geschreven door: Dorien Bakker.

Vandaag vanuit de RedaCie een interview met niet alleen een onmisbare dia in de zaal, maar ook een held op het beachvolleybalveld! Sven de Koe, 22 jaar oud, komt uit Hilversum, woont sinds anderhalf jaar in Utrecht, 4ejaars student Business IT & Management aan de HU, verkoopt vintage zonnebrillen en zijn grootste hobby is natuurlijk volleybal. Dat kan ook bijna niet anders als je beide ouders fanatiek zijn en elkaar op het volleybalveld ontmoet hebben. Kleine Sven begon slechts 9 lentes jong in de zaal. Ondertussen speelt hij in Heren 1 van Protos, geeft beachvolleybaltraining bij de Sportbox, speelt bij het Van Slag bij L’Equipe, krijgt zelf beachvolleybaltraining en heeft hij meegedaan aan het NK beachvolleybal op 5 januari. Voordat we over het NK verder praten ben ik wel benieuwd hoe Sven bij Van Slag gekomen is.

In september 2015 kwam Sven in Utrecht wonen. Coen Strik werd zijn nieuwe buurjongen en hij kwam erachter dat Sven ook volleybalt. Sven speelde toen al bij Irene in Bilthoven en Coen zijn team L’Equipe zocht een midden. Zo geschiedde het begin van Sven zijn Van Slag carrière.

Vroeger heeft hij veel gebeached bij NBS (Nederlandse Beachvolleybal School), daarna toch voor de zaal gekozen en sinds twee jaar traint Sven ook weer in het zand bij Irene Beach. Hij vertelt dat hij zich opgewerkt heeft naar de eerste divisie. Sven vertelt dat hij halverwege afgelopen seizoen is geswitcht van partner en sinds die tijd speelt met Bart de Bruijn. Bart woont in Groningen en trainen deden ze om en om, de ene week daar en de andere week hier. Hoe kom je dan bij een NK terecht was dan wel mijn volgende vraag.

Per toernooi verdien je punten, op die manier wordt er een ranking opgesteld, de nationale ranking. Bart en Sven zouden eerst samen gaan spelen, maar samen zouden ze het qua puntenaantal net niet redden. Toen kwam Bas Verpoorten, een trainingsmaatje van Sven. Zijn partner was op vakantie en hij vroeg of Sven met hem wilde spelen. Zo kwam Sven bij het NK. Drie maanden van te voren begonnen ze met zwaardere krachttraining, er werd veel met andere beachteams uit de eerste divisie door heel Nederland gespeeld. De voorbereiding was een leuke invulling van de kerstvakantie aldus Sven, en 5 januari 2017 was het zover.

Het NK was in Aalsmeer, een grote indoorlocatie. Het eerste potje wonnen de mannen overtuigend, de tweede wedstrijd begon goed met een spannende eerste set die zij wonnen. De tweede en de derde set verloren zij helaas. Daarna volgde een derde wedstrijd. Hiervan verloren zij de eerste set, de tweede set werd wel overtuigend gewonnen maar helaas de derde en laatste set verloren.

Het meedoen heeft Sven als super gaaf ervaren. Er waren geen hoge verwachtingen maar het voorbereiden was erg tof en het meemaken alleen was al een ervaring. Als ik vraag of hij het nog een keer zou doen als hij de kans krijgt, antwoordt Sven met een steevaste JA! Sterker nog, ze hebben voor komend seizoen hogere doelstellingen, ze willen graag de eredivisie in.  Sven is overtuigd dat zij het zomer NK wel gaan halen.

Nog een funfact aan het einde van dit interview: vorig jaar heeft Sven meegedaan aan het GNSK, het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap, en dit gewonnen! Daardoor mogen zij aankomende zomer meedoen aan dit kampioenschap op Europees niveau in Kroatië!

Deel dit bericht