Vanuit de RedaCie #5

Roze Zaterdag

Afgelopen 9 april was het Roze Zaterdag bij Olympos. Een dag waarop er stil gestaan werd bij de emancipatie van LHBT’ers (Lesbisch, Homoseksueel,  Biseksueel & Transgender) in de sport. Deze zaterdag werd georganiseerd door TC de Uithof, Odysseus ’91, STUdance, USRS, USHC, USV Protos en de Sportraad.

Bij Van Slag is het onofficiële motto al jaren: Niets moet, alles mag. Dit de jure motto geldt ook zeker op het gebied van LHBT’ers in de vereniging, iedereen is even welkom met welke geaardheid dan ook. Bij deze mooie zaterdag waren dan ook twee bestuursleden van onze vereniging aanwezig, namelijk Anna en Ellen. Deze bestuursleden hebben geprobeerd om hun kennis en bewustwording over LHBT’ers eens iets bij te spijkeren.

De Roze Zaterdag werd in het begin van de middag geopend door de Utrechtse wethouder Diepeveen waarna een middagprogramma gevuld werd met lezingen, workshops, een oefenwedstrijd tussen het Gay Rugby Team Amsterdam en USRS en als afsluiting een bingo gehost door Drag Queen Miss Dolly Wood.

De avond werd afgesloten met een nachtelijk feestje in de Bodytalk, een homobar in Utrecht. Dit feestje werd druk bezocht en het thema Foute Fitness deed er ook zeker geen doekjes om winden. Van dit jaar is de aftermovie van de dag helaas nog in de maak maar van vorig jaar kun je de aftermovie hier vinden. Een tip vanuit de RedaCie om volgend jaar ook langs te gaan en te laten zien dat wij bij Van Slag iedereen accepteren zoals ze zijn.

Liefs,

Evan namens de RedaCie

P.S. Vergeet je niet in te schrijven voor het jaarboek! De deadline hiervoor is 3 mei!

Deel dit bericht