Vanuit het bestuur #1

Om jullie een kijkje te geven in ons leven als het 31e  ‘Bestuur van Van Slag’, verschijnen er zo nu en dan deze columns! Jullie zien ons als bestuur iedere dinsdagavond op Olympos de sporthal openen en weer te sluiten, maar daarnaast spelen wij zelf natuurlijk ook een potje volleybal en tijdens de 3e helft drinken wij ook enkele biertjes. Alhoewel dit wel een groot aandeel is van onze functie, ondernemen wij achter de schermen zeker nog veel meer.

Inmiddels gaat het echte seizoen bijna van start, maar 3 maanden geleden hebben wij al voor het eerst ‘vergaderd’. Tijdens deze eerste bijeenkomsten hebben we vooral gediscussieerd over onze bestuurskleding, maar liefst 3 keer! Daarnaast hebben we al vele interessante quotes verzameld tijdens onze gesprekken die vaak van hak op te hak vliegen. We begonnen niet alleen enkel zo vroeg omdat wij daar zin in hadden, maar ook omdat op 12 augustus de UIT-markt al gepland stond. Mega trots stonden wij daar in onze nieuwe shirtjes, onze eerste echte taak als nieuw bestuur! Op deze geslaagde middag hebben we mede met de hulp van vele enthousiaste oudleden nieuwe zieltjes gewonnen voor Van Slag. Het is dan ook heel leuk om deze nieuwe gezichten weer binnen de vereniging te zien! Midden in de drukte van de UIT-markt is Tessel nog even heen en weer gefietst om ook nog onze paarse bestuursvesten op te halen bij Dressme. Nu zijn we helemaal compleet voor de activiteiten van komend jaar!

In de tussentijd was iedereen ook individueel druk bezig zijn of haar functie te vervullen. Maaike, team-coördinator, was de eerste die direct aan de bak mocht met de grootste puzzel van het jaar; de teamindeling. Daarbij mochten wij ons bestuursjaar ook beginnen met een gloednieuwe website, waarmee de teams in principe eenvoudiger in te delen zijn dan voorgaande jaren. Hulde aan Maarten Meijer (aka Boom)! Vervolgens was de Introductie avond, ‘onze’ eerste dinsdagavond als bestuur, waarbij we met behulp van coaches alle nieuwe leden op niveau hebben kunnen inschatten. Door ons gebrek aan databases of andere ICT shizzle volgde een massale mail uitwisseling met Maarten,  maar dankzij de hulp en het geduld van Maarten en het harde werken van Maaike was de teamindeling vlug bekend. In afwachting van de officiële bekendmaking van de teamindeling, zijn er diezelfde avond alvast prachtige teamfoto’s toegevoegd aan jullie originele teamnamen. Dit kan overigens gewijzigd worden door de teamcaptain. Aan het eind van de eerste speelronde zullen er officiële teamfoto’s gemaakt worden.

Nu Maaike uit kon puffen, mocht ook Wouter (activiteiten-coördinator) aan de bak samen met de introductie commissie. Maar liefst een mix van 80 verse en bekende Van Slaggers ging mee naar Someren om elkaar (nog beter) te leren kennen en bovenal een leuk weekend te hebben. Moe maar voldaan konden wij ons vervolgens opmaken voor de indelingstoernooien! Voor Wouter geen tijd om uit te rusten, want de volgende puzzel is begonnen; het indelen van de commissies. Gelukkig hoeven Tessel, Daniel, Marieke en ik ons ook niet vervelen in deze tijd. Zo zijn wij bezig om het hele jaar zo leuk mogelijk in te delen met activiteiten, de administratie rond de nieuwe OlymPas, het organiseren van de komende trainingen, verwerken van afrekeningen en nu stromen ook de uitnodigingen van de cobo’s (constitutie borrels) van andere verenigingen binnen. Daarbij hebben wij voor de eerstejaars nog een verrassing gepland, later meer....

Succes met de eerste speelronden en tot snel!


Liefs van de trotse voorzitter,


Nanne

Deel dit bericht