Vanuit het Bestuur #1

Beste van Slaggers!

Inmiddels is het nieuwe Van Slag jaar (het 32e alweer!) aangebroken. Bij dit nieuwe jaar hoort uiteraard ook een nieuw bestuur. Anna/vicevoorzitter is onze vliegende kiep, Judith/secretaris, de verslaglegger van de vereniging, Inge/penningmeester, onze financiële held, Vincent/activiteitencoördinator, dé spin in het commissieweb, Ellen/teamcoördinator het brein achter alles wat betreft de teams en tot slot ik zelf, Iris/voorzitter, degene die intern en extern controle probeert te houden.

Heel leuk natuurlijk die benamingen, maar wat doen we nu eigenlijk echt? Te beginnen met de vergaderingen, die inmiddels al een tijdje gaande zijn. Vergaderingen waar uiteraard serieuze onderwerpen worden besproken, waar wordt overlegd en actiepunten worden gemaakt en vervolgens worden uitgevoerd. Maar, er is meer. Tijdens onze vergadering komen vooral de persoonlijkheden goed naar voren. Zo heeft Vincent standaard zijn powernap in de pauze, komt Inge met haar kritische blik, begint Anna over pizza, bedenkt Ellen 300 agendapunten en probeert Judith dit vervolgens allemaal bij te houden in de notulen. Chaotisch zou je zeggen. Maar gelukkig niet. Want onder deze persoonlijkheden zitten allemaal personen die wel degelijk weten wat ze doen én die ontzettend gemotiveerd zijn voor aankomend jaar.

Dan nu even de UIT-week, want die hebben we uiteraard niet overgeslagen dit jaar. We hebben inmiddels al met onze speedboot van 8 km per uur door de grachten mogen racen met het oude bestuur, om zo al dansend en zingend (Van Slaaaag, de dinsdagavond is een feeeest) de leukste vereniging van Utrecht te mogen promoten. Duizenden UIT-lopers hebben die middag mogen genieten van ons groen-overgoten-bootje. En dit met succes. Van zowel verenigingen, Van Slaggers als van UIT-lopers horen wij nog steeds dat we er goed uitsprongen tussen de andere boten!

Deze UIT hebben we vervolgd door met ons (wederom groen-overgoten) kraampje op de UIT-markt te staan. Op de UIT-markt hebben we vele nieuwe leden mogen ontmoeten, die zich vervolgens ook nog hebben ingeschreven! Dit moest uiteraard gevierd worden. Dus dat deden we dan maar met onze 70’s fitnessoutfit op het sportfeest!

Maar toen begon het echt. Het feesten was afgelopen en het was tijd om aan de bak te gaan. Het startschot werd gegeven door onze teamcoördinator. Zij had de grote taak om alles te regelen op het gebied van inschrijvingen, indelingstoernooien, teamindeling en -serieus- nog véél meer. Het stokje werd vervolgens doorgegeven aan de activiteitencoördinator. Vincent -powernap- Haringsma, die de grote commissiepuzzel mocht gaan leggen. Tot in de late uurtjes is hij aan het werk geweest met deze ongelofelijke opgave. En het is hem gelukt! De puzzelstukjes vielen in elkaar en de commissies zijn compleet!

En mocht je nu denken, wat doet de rest? Onze penningmeester Inge heeft inmiddels de begroting voor komend jaar al rond, Anna heeft inmiddels een abonnement bij DressMe zo vaak dat komt zij daar (plus veel meer taken die ze op zich neemt), Judith wordt overwelmd door de e-mails, post, website, agenda’s en notulen. En ik, ik doe m’n best om deze toppers bij te houden.

En verder? Verder is onze agenda inmiddels goed ingevuld. Gelukkig hebben we tijdens het introductieweekend een mini-vakantietje gehad, waardoor we nu vol energie aan het jaar kunnen beginnen! Wat een geweldig weekend was dat. De IntroCie heeft zich drie keer in de rondte gewerkt om dit Olympisch weekend op de internationale kaart te kunnen zetten.

Al nagenietend is het dan nu wel echt tijd om weer door te gaan. Constitutieborrels, afspraken, kennismakingsgesprekken, de ALV, dinsdagavonden en nog veel meer. Maar, ook jullie agenda begint vol te lopen!  Zo begint 27 september de eerste speelronde, is 6 oktober het eerste feest, 12 oktober de eerste Sjaarcie-activiteite en 20 oktober de Najaars ALV!

Voor nu is onze eerste column tot z’n einde gekomen, wat het startschot is voor het 32e Van Slag jaar. Beste Van Slaggers, geniet van komend seizoen!


P.S. Wil je weten wat mijn lieve bestuursgenootjes over mij kunnen vertellen?

>>> Wist je dat? Iris de helft van de tijd haar telefoon kwijt is? De vraag ‘weet iemand waar m’n telefoon is’, verrast ons nú al niet meer!

>>> Wist je dat? Iris bij de overdracht van de bestuurshamer een berg aan touw, tape, elastieken en kabelstrips om d’r lichaam en hamer heen heeft gewikkeld zodat de hamer niet gestolen zou worden? 

Deel dit bericht