Vanuit het bestuur #2

Onze eerste ALV zit er op, wat betekent dat het voorheen vooral drukke en gestreste tijdperk plaats maakt voor een wat relaxtere gang van zaken. We zijn ondertussen meer gewend en gegroeid in onze gezamenlijke en persoonlijke taken en alles gaat dus zijn gangetje. Dit zorgt er ook voor dat we tijd hadden om de afgelopen maanden te kunnen evalueren. Het werd een prettige en vooral nuttige evaluatie. We leren steeds meer in onze functie en over onszelf. Bovendien leren we elkaar ook steeds beter kennen. We horen vaak dat we een hechte groep zijn en zo voelen wij ons ook. We zijn dus erg positief!

We hebben soms nog wel het idee dat jullie niet altijd weten wat wij nou precies doen als bestuur. Gelukkig zijn er deze stukjes Vanuit het Bestuur en zijn we erg open in onze taken en over wie nou precies zijn. Voor de duidelijkheid geven we graag nog wat ins & outs over onze levens weg. Voor de echte sappige feitjes over elkaar raden wij je aan om ons op dinsdagnacht een extra drankje aan te bieden.

Ten eerste hebben we Suzanne, de verbindende factor binnen het bestuur. Suzanne speelt in team Preitjes. Als voorzitter kijkt ze er scherp op toe of alles wel goed wordt uitgevoerd. Soms mag de iets te lieve Suzanne nog wel wat strenger zijn, maar gelukkig zorgt ze er wel voor dat uiteindelijk alles goed komt. Suzanne loopt vaak (al dansend) rond in het sportcafé met een grote lach en hoort regelmatig dat ze lekkere shampoo heeft. Voor de duidelijkheid, dit is geen shampoo maar Andrelon perfecte krul spul uit een pompje, maar ze waardeert de complimenten niettemin.

De rechterhand van de voorzitter is Wilco. Wilco speelt in team Volleywood. Hij is de knuffelbeer van het bestuur en werkt met veel enthousiasme aan zijn taken. Soms slaat hij door in zijn enthousiasme, maar gelukkig bedoelt hij alles goed en zorgt hij voor een hoge motivatie bij de rest van het bestuur. Met zijn grapjes zorgt hij voor een luchtige en fijne sfeer. Wilco is natuurlijk herkenbaar aan zijn grote grijns en gezellige moves in de kantine, waarbij hij spontaan een lach op ieders gezicht tovert. Je kunt er niet om heen, zijn lach en opgewekte humeur is aanstekelijk.

Het bestuur zal niets zijn zonder secretaris Lotte. Lotte speelt in team Wolfpack. Achter dit lieve gezichtje schuilt een directe en felle criticus. Ze denkt goed na voordat ze een keuze maakt en ze zal niet snel haar standpunt veranderen, hierdoor waakt ze er op dat alles goed en netjes verloopt binnen het bestuur, erg belangrijk! Mede dankzij haar actieve houding is zij afgelopen zomer afgestudeerd en heeft ze nu een goede, maar drukke stage. Lotte is een gezellige meid die altijd open staat voor een goed gesprek. Daarnaast heeft ze een hele lieve lach dus schroom niet om een grapje te maken in haar bijzijn.

Ons bestuur bestaat uit erg diverse mensen en Milena, van Bulgaarse komaf, is daar een van. Milena speelt in team Volleyadors. Als wijs bestuurslid neemt zij haar taak erg serieus. Milena heeft een zware baan, maar dat betekent niet dat zij zich niet volledig inzet voor haar taken. Milena vindt het soms nog wel lastig om om te gaan met de directheid van haar Nederlandse collega’s, maar de cultuurverschillen brengen ook veel leuke dingen met zich mee. Milena is stiekem erg schattig en maakt onbewust fantastische grappen.

Misschien kent Merijn wel de meeste actieve leden als activiteitencoördinator. Merijn speelt in team Leipe Mocro Flavour. Hij is erg enthousiast over zijn functie en zorgt altijd voor een goede sfeer. Zijn hoge enthousiasme zorgt er soms voor dat hij niet meer helemaal rationalistisch na kan denken, maar hij motiveert hiermee wel de rest van het bestuur om de dingen soms ook wat luchtiger te bekijken. Als je aan Merijn denkt, denk je ook aan de uitbundige en ietwat rare danspassen die hij ten tonele brengt. Merijn laat zien dat mannen echt wel kunnen dansen.

De vredesengel binnen het bestuur is Tessel, zij zorgt er voor dat de discussies niet te hard verlopen. Tessel speelt in team Volleyadors. Ze is erg betrokken, wat zich kenbaar maakt in het feit dat ze bijna ieder (nieuw) lid ook bij achternaam kent. Waar Tessel vorig jaar man en vrouw voorbij dronk en tot in de late uurtjes op Olympos verbleef, doet zij het dit jaar iets rustiger aan. Door gezondheidsproblemen zit ze midden in een dieet waarbij ze bijna niks meer mag eten en drinken. Hier valt alcohol ook onder. Desalniettemin gaat ze nog steeds los (respect!) op de dinsdagavonden en verwachten wij haar nog wel eens op de bar dit jaar.

Deel dit bericht