Vanuit het Bestuur #2

Lieve Van Slaggers,

Na Iris is aan mij, Inge, de eer om als tweede een bestuurscolumn te schrijven over het wel en wee binnen het bestuur. Officieel zijn we pas anderhalve maand bezig, maar wat hebben we al ontzettend veel gedaan en wat is het tot nu toe fantastisch! Het leukste aan mijn lieve bestuur is dat iedereen altijd voor elkaar klaar staat en dat we daardoor inmiddels al een hechte band hebben opgebouwd in een korte tijd, en dat iedereen ook altijd in is voor een gezellige (dinsdag-)avond!

Maar waar zijn we op de achtergrond mee bezig?

We zijn hard op weg naar onze eerste ALV en dit gaat natuurlijk gepaard met vele voorbereidingen. Wekelijkse vergaderingen, brainstormen over onze visie en missie, persoonlijke speerpunten opstellen, het maken van de powerpoint door Iris, Judith die na een beetje ruzie met mailchimp alle uitnodigingen nog snel verstuurde voor het feest en een speciale vergadering met de JuCie over het HR, de statuten en bestuursbesluiten. Na al deze inspanningen worden de laatste dingen nu besproken en geperfectioneerd, bestuursbesluiten en HR-wijzigingen zijn opgesteld in samenwerking met de JuCie, de agenda is af en de powerpoint voor de ALV staat klaar.

En ik? Voor degenen die mij nog niet zo goed kennen: Ik ben Inge, 21 jaar oud en tweedejaars Van Slagger. Naast het bestuur ben ik bezig met het afronden van mijn bachelor rechtsgeleerdheid en bezig met mijn tweede jaar economie. Penningmeester leek mij de ideale functie en ik ben super blij dat ik deze functie dit jaar mag vervullen! Ik mag inmiddels al zeggen dat ik de begroting af heb en de eerste vergaderingen met de KasCo erop heb zitten. Wat Van Slag maakt, zijn natuurlijk de activiteiten. Dat is ook precies waar ik verder nog om de hoek kom kijken! Ik houd contact met de penningmeesters van iedere commissie over hun begroting en afrekening en ik houd precies bij waar al het geld van Van Slag naar toe gaat. Iedere dinsdag maak ik wel een praatje met één of meerdere penningmeesters en daarnaast is er bijna dagelijks mail- en appcontact.

Naast al deze “serieuze” dingen, zijn natuurlijk de eerste wedstrijden van ronde 1 gespeeld en zijn ook al de eerste activiteiten geweest. Wat waren ze een succes! Hieronder het FeCo feest ‘Gender in the Blender’ en de ‘Battle of the Sjaars’, waar meteen bij beiden een goede opkomst viel te noteren. Vincine en zijn Magic Mikes in spe hebben goed geshined op het feest!

Daarnaast zijn we op onze eerste constitutieborrel van de Sportraad geweest, wat ook een ding op zich was… Ontzettend brak van de dinsdagavond kwamen we aan in het sportcafé en we hadden geen flauw idee wat er daar van ons verwacht werd. Gewapend met onze cadeaus en een sterk verhaal konden we 3 uur later eindelijk ‘recipiëren’ bij het bestuur van de Sportraad. Uiteindelijk viel het ontzettend mee en na een onwennig begin werd het nog gezellig en hebben we verschillende andere besturen leren kennen. Natuurlijk hebben we iedereen onder geplakt met de inmiddels welbekende Van Slag stickers! Naast al deze belevenissen geniet ik iedere week weer van de dinsdagavond waar ik bijna iedere week vanaf half 6 tot in de late uurtjes te vinden ben en waarop ik steeds meer leden leer kennen.

En wat staat er verder op de planning? Ons allereerste bestuursweekend, even ontladen na de eerste drukke periode en tijd om elkaar nog beter te leren kennen en een beetje teambuilding te doen. Op vrijdag 21 oktober vertrekken wij naar bestemming onbekend! Althans, voor iedereen onbekend, behalve voor Iris en mij, waar we de rest dan ook lekker mee pesten... De hints waren als volgt: je kan er bier drinken, het wordt tussen de 0 en 20 graden, de locatie bevindt zich binnen de Schengenlanden, de reis gaat tussen de 1 en 4 uur duren en we gebruiken na onze eerste reis ook nog een ander vervoermiddel! Ik begrijp dan ook echt niet waarom ze het nog niet hebben geraden… ;)

De tweede ‘Vanuit het bestuur’ is hierbij tot een einde gekomen. Ik hoop dit jaar nog meer leden te leren kennen en nog vele leuke dinsdagavonden en activiteiten te beleven met jullie en de rest van het bestuur!


P.S. Wil je weten wat mijn lieve bestuursgenootjes over mij kunnen vertellen?

>>> Wist je dat? Inge goed is in het versturen van nachtelijke beschonken appjes waarin staat: Ik ben Inge.

>>> Wist je dat? Inge alles sloopt wat ze in haar handen heeft? Drie kratten bier bij het introductieweekend en het rad bij de eerstejaarsactiviteit.

Deel dit bericht