Vanuit het bestuur #33.2

Beste van Slaggers,

Kort na die van Sietse-Jelle is het aan mij, Joep, penningmeester van Van Slag, de eer om de bestuurscolumn te schrijven. Na 2 mooie speelronden en 2 mooie maanden als penningmeester van Van Slag verschijnt er nog steeds, elke keer dat ik de vrolijke snoetjes van menig Van Slagger zie op de dinsdagavond, een glimlach op mijn gezicht.  Het is dan ook voor mij ook het mooiste wat er is, wetende dat wat je achter de schermen uitvoert dit effect oplevert.  Maar wat vindt er dan allemaal plaats achter de schermen?

Onder andere zijn we met zijn alle erg druk met het voorbereiden van de HALV. Vanuit vorige besturen is vaak aangeven dat, omdat we maar twee ALV’s hebben, ze erg lang duren en waardoor vaak de laatste agendapuntjes in het gedrang komen. Dit jaar willen we deze vicieuze cirkel doorbreken met het organiseren van de eerste HALV.

Naast dit zijn we, omdat wij onze relaties met andere studentensportverenigingen als zeer belangrijk achten, druk bezig geweest de Constitutieborrels van deze verenigingen te bezoeken. Hier ontstaan naast vriendschappen ook fantastische ideeën. We zouden graag een gemeenschappelijk toernooi willen opzetten met de grote studentensportverenigingen die ook op Olympos aanwezig zijn en waar ook veel van onze leden bij zijn aangesloten. Tot nu toe staat het in de kinderschoenen maar is er vanuit deze verenigingen wel een aanzienlijke interesse getoond.

Intussen hebben we het eerste bestuursweekend erop zitten, dit was een ervaring die veel bonding op heeft geleverd.  Na een geslaagde ranking van het bestuur waar opvallende en verassende resultaten uitkwamen, 2 avondjes zuipen die zodanig verliepen dat we zowel het stappen en de sportieve activiteit niet meer konden uitvoeren, heeft vooral het toilet in Westervoort een behoorlijk zwaar weekend gehad.

Natuurlijk zijn er dit jaar ook wat meer zichtbare aanpassingen geweest, zoals de zaaldienst. Het is iets wat wij erg belangrijk vinden, alleen is helaas de tijdswinst nog niet echt zichtbaar later op de avond. Ik merk persoonlijk wel de teams die om 6 uur spelen het als fijn ervaren dat, als ze er om kwart voor 6 zijn, ze rustig kunnen inspelen en zichzelf klaar kunnen stomen voor de wedstrijd. We gaan er als bestuur voor zorgen dat dit er langzaam in slijt bij de teams om te zorgen dat dit niet verwaterd. Ondanks dat het soms wat onhandig loopt *kuch* eerste fecofeest, heb ik het gevoel dat we met de groep die er nu staat ook deze zaak weer tot een goed einde kunnen brengen.

Groet, 

Joep

Deel dit bericht