Vanuit het bestuur #33.5

Vanuit het bestuur #33.5

Het is nu aan mij, Suzanne, secretaris of ook wel genoemd ‘Tikpoes’ om de vijfde bestuurscolumn te schrijven. De bijnaam Tikpoes is al aan het begin van het jaar ontstaan en is altijd gebleven. En wat ben ik blij met deze bijnaam. Een andere functie had niet beter bij mij gepast. Ik heb dit jaar al aardig wat stukken moeten schrijven: nieuwsbrieven, alle stukjes voor op de Facebookpagina’s en de website, mails, notulen van de bestuursvergaderingen en dan nu ook de bestuurscolumn. Een echte Tikpoes.

Is dat dan het enige wat ik doe? Tikken? Nee natuurlijk niet! Dit jaar ben ik onder andere veel bezig geweest met het uitpluizen van het HR en de statuten samen met de JuCie, wat op de halfjaarlijkse ALV gewijzigd is. Daarnaast ben ik met Jeroen bezig geweest met het uitbreiden van het alumni-concept, waar door het 32ste bestuur al een opzet voor gemaakt was. En dat is gelukt! Er is een ‘Was Van Slag’ Facebookgroep opgericht. Daarnaast hebben we een eerste terugkomavond voor oud-leden georganiseerd, waarbij acht oud-leden terugkwamen naar Van Slag zoals vanouds. Wat bleek: ze hadden zelfs andere mex-regels. En ze hebben ook nog de blotebastenborrel in gang gezet. We zijn erg blij met dit begin en hopen dat dit alleen nog maar verder wordt uitgebreid volgend jaar. Ook ben ik met Jeroen en de JuCie bezig met de nieuwe privacywetgeving, waarbij we een Privacy Policy aan het opstellen zijn en goed kijken naar hoe het zit met de verwerking van persoonsgegevens binnen de vereniging. Ingewikkeld en veel werk, zal ik jullie verder niet mee lastigvallen.

Ons bestuursjaar nadert zijn einde. We hebben nog vier speelavonden te gaan en dan nog het eindtoernooi en dan zitten de dinsdagavonden er voor ons op. Natuurlijk gaan we de hele zomer gewoon lekker door op de dinsdag met de DAV’s, de beruchte dinsdagavondborrels. En de hele zomer door nog de beachcompetitie. Dus we hoeven Van Slag nog niet te missen. Verder gaan we natuurlijk het KB inwerken deze zomer en tijdens de UIT-week zoveel mogelijk nieuwe leden proberen binnen te halen. We hoeven ons niet te vervelen.

Laatst vroeg iemand me: hoeveel tijd kost dat nou per week, een bestuursjaar? Oeps, dat was een verkeerde week om te vragen. Het was net de drukke week voor de Voorjaars-ALV. Wat stond er allemaal op de planning? We waren nog aan het bijkomen van het onwijs leuke weekendje weg in Noorbeek, hadden onze eerste vergadering met het KB op de planning staan, natuurlijk de standaard dinsdagavond waar we de hele avond druk bezig zijn en natuurlijk bier moesten drinken, de ALV kwam er aan, waardoor onze actiepuntenlijstjes erg lang waren en tot slot hadden we natuurlijk de gecombineerde activiteit van de AcCiexFeco met kanoën, barbecueën en natuurlijk het feest. Ohja en de ochtend daarna stond nog een brak bestuursontbijtje op de planning. Druk druk druk, maar o zo leuk.

Wat een goede keuze om een bestuursjaar te gaan doen. Ondanks dat ik voor dit bestuursjaar nog geen blote bastenborrels had meegemaakt en nog nooit het Sportcafé had uitgespeeld op de dinsdagavond, is me dat maar wat goed bevallen. Wat heb ik veel mensen beter leren kennen, maar ook de vereniging. Het is toch bijzonder dat er zó veel leuke mensen zijn bij Van Slag en dat de sfeer zó goed is. Ik had dit voor geen goud willen missen.

Voor nu gaan we nog even keihard genieten van onze laatste drie maanden. See you soon!

Liefs, Suzanne



Deel dit bericht