Vanuit het bestuur #34.1

Lieve Van Slaggers!

Kick off! Het nieuwe Van Slag jaar is van start en inmiddels zijn we alweer in volle vaart begonnen. Met het introductietoernooi en de twee indelingstoernooien zijn inmiddels de eerste Van Slag avonden al geweest en met de eerste speelronde voor de deur gaat het jaar nu natuurlijk echt beginnen. Verder is er een hele lading eerstejaars die dit jaar onze teams, activiteiten en borrels komen versterken. Na hun expeditie op het introweekend (alle hulde voor de IntroCie) zijn zij helemaal klaargestoomd voor Van Slag. Ongetwijfeld hebben zij, samen met ons en alle andere Van Slaggers, ongelooflijk veel zin in dit komende volleybaljaar.

Het lijkt inmiddels wel in een grijs verleden, die beslissende avond van de afgelopen najaars-A.L.V., waarin het officieel werd dat wij de eer krijgen om dit jaar de bestuursrollen te vervullen. Sindsdien zijn we al met van alles en nog wat bezig geweest, ondanks een voorzitter die nog in Australië zat en een secretaris die 4 weken lang Sri Lanka onveilig heeft gemaakt. Maar eerst heb ik nog één keer de eer om ons allemaal voor te stellen: Guido onze tiktijger (secretaris), Mr. Money Man Marshall (de penningmeester), Wodka-Wotte onze vrolijke vice-voorzitter, de altijd lieve èn lieftallige Miriam (teamcoördinator), activiteitenkoning Jelle (die met recht deze titel verdient omdat hij in zijn Van Slag historie nog geen activiteit gemist heeft), en natuurlijk ik zelf als voorzitter.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met onder andere de UIT, waar we met behulp van een hoop enthousiaste vrijwilligers Van Slag weer uitstekend op de kaart hebben gezet. Dit hebben we bereikt met een heuse Van Slag-mobiel tijdens de parade, ondersteund door de vrijwilligers die met het publiek gingen volleyballen en natuurlijk publieksfavoriet Balligator. Naast de parade hebben we ook op de sportmarkt en de informatiemarkt een hoop studenten weten te bereiken, en goede banden gekweekt met andere aanwezige studentensportverenigingen. Verder heeft Miriam de afgelopen weken zich een slag in de rondte gewerkt en zo de teamindeling al uit de grond gestampt, waarmee de indelingstoernooien konden beginnen. Ook heeft Jelle de commissies alweer bijna op een rijtje. En natuurlijk hebben we ons achter de schermen deze zomer gestort op het uitstippelen van het beleid en het daarbij behorende beleidsplan en de begroting voor dit jaar.

Natuurlijk zijn jullie superbenieuwd wat al onze plannen voor dit jaar dan zijn, en daarvoor staat gelukkig de eerste A.L.V. alweer voor de deur. Op het moment zijn de voorbereidingen daarvoor in volle gang om jullie zo goed mogelijk te informeren en jullie de ruimte te bieden voor jullie feedback! Verder zijn we op dit moment druk bezig met het vormgeven van de trainingen en de voorbereidingen voor de eerste speelrondes, vliegen de netwerk- en constitutieborrels ons om de oren en hebben we natuurlijk elke week een hoogtepunt op dinsdag. Bovendien komen de eerste activiteiten van de Feco en de Sjaarscie er alweer aan!

Na dit kijkje achter de schermen van waar we ons mee bezighouden als bestuur, sluit ik graag deze column af met een korte vooruitblik op dit jaar. Met onze zinspreuk “Let’s get smashed” hebben we in ieder geval onze intenties zo nu en dan voor de komende borrels, feesten en activiteiten al bondig samengevat. Echter is deze slogan in de afgekorte vorm van de yell (Geeeeeeet smashed!) ook perfect toepasselijk voor wanneer wij een bal keihard het veld van de tegenstander binnenslaan. Op dezelfde manier gaan wij als bestuur ons dit jaar inzetten om alle uitdagingen te smashen en alle goede ideeën  binnen te slaan. Wij hebben er in ieder geval waanzinnig veel zin in.

Veel liefs en tot snel weer op dinsdag,

Max

Deel dit bericht