Vanuit het bestuur #34.2

Lieve Van Slaggers! 

Wat een eer om een column te mogen schrijven voor jullie! Nu schrijf ik regelmatig teksten die jullie lezen in mails, Facebookberichten en op de site aangezien dat de taak is van de secretaris. Maar nu mag ik een keer iets schrijven vanuit mijzelf en mijn ervaring binnen het bestuur.

Hoewel het seizoen pas net is begonnen zijn wij als bestuur al meer dan 7 maanden bezig. En ik kan jullie vertellen, de tijd vliegt voorbij! Het lijkt nog niet eens zo lang geleden dat wij te horen kregen van het vorig bestuur dat wij zes waren gekozen om dit jaar het reilen en zeilen binnen de vereniging over te nemen. Ik kan het me nog al te goed herinneren, dit was op de dag van koningsnacht. Diezelfde avond had ik met mijn volleybalteam (waar Miriam ook in zit) afgesproken om dit te vieren. Omdat het nog even geheim moest blijven dat wij in het bestuur zaten mochten we helaas niets hierover zeggen. Dit werd nog lastiger toen we ‘s avonds in de stad ook nog eens Marshall en Wotte tegenkwamen. Stiekem hebben we toen samen even geproost, hoewel ik me afvraag hoe stiekem dit eigenlijk was.

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het uitdenken van onze plannen, voorbereiden van de ALV en het opstellen van een beleid. Daarnaast waren er nog 1.000 andere kleine dingen die we moesten doen waar we nog niet eens over nagedacht hadden. Gelukkig stond het 33e bestuur klaar om ons hierbij te helpen. Maar dat is niet het enige waar onze voorgangers voor klaarstonden. Na de laatste speelrondes was er nog een ‘overdrachtdag’ waarbij wij als kandidaatsbestuur eens goed gefeut zijn. Voor mij nogal een turbulent weekend omdat ik de dag hierna voor 6 weken op vakantie ging naar de andere kant van de wereld: Sri Lanka! Hier heb ik heerlijk in een hangmat aan het strand lekkere cocktails mogen drinken terwijl mijn bestuursgenootjes druk bezig waren met de voorbereidingen. Terwijl ik onze drive langzaam voller en voller zag worden maakte ik me druk of ik de volgende dag liever wilde surfen of op olifantensafari wilde. Zware tijden, zo’n bestuursjaar.

Toen ik terugkwam van vakantie stond meteen de UITweek voor de deur. Een week waarin wij Van Slag hebben gepromoot tijdens de UITparade en de Sportmarkt op Olympos. Hier heb ik een hoop enthousiaste nieuwe studenten gesproken. Hiervan zijn er nu ook een aantal lid geworden die ik nu iedere dinsdag zie volleyballen. Fantastisch om te zien hoe snel nieuwe leden zich welkom voelen binnen Van Slag!

In de weken volgend op de UITweek begon ons bestuursjaar pas echt: intro- en indelingstoernooi, introductieweekend, de eerste speelronde, de eerste ALV voorbereiden en onze constitutieborrel. Voor de mensen die nog niet weten wat een constitutieborrel is (ik wist dit eerst ook niet): dit is een borrel waarbij allemaal besturen langskomen om het nieuwe bestuur te feliciteren. Dit zijn oude Van Slag besturen, maar ook besturen van andere volleybalverenigingen in Nederland en andere Utrechtse studentensportverenigingen.

Al deze besturen komen tijdens deze borrel langs om te recipiëren (feliciteren). Hiervoor moeten ze zich eerst melden bij de pedel (persoon die bijhoudt wie binnenkomt en omroept wie er mag recipiëren). De pedel heeft een eigen staf waarmee hij op de grond stoot als hij een bestuur aankondigt. Als je als bestuur aan de beurt bent mag je feliciteren middels een lullenpot (een zo lang mogelijk verhaal van de voorzitter naar het nieuwe bestuur) en het geven van een cadeau. Dit cadeau is meestal een raar object of drank, wat in de meeste gevallen direct genuttigd moet worden. Dit alles klinkt al als een bijzonder schouwspel, niet? Het wordt nog mooier. Nadat een bestuur gerecipieerd heeft mogen ze brassen. Dit betekend letterlijk het stelen van de gegeven cadeaus, de pedel, de pedelstaf of de bestuursleden zelf. Als het een bestuur lukt om deze spullen te brassen mogen ze een brief sturen waarin ze iets eisen, zoals een borrel. Om dit tegen te houden worden er altijd een aantal leden gevraagd om te komen bewaken. Bij ons zijn er nogal een aantal objecten gebast waardoor wij een hoop brieven hebben gekregen. Hoewel dit alles klinkt als iets krankzinnigs, is het een enorm leuke manier om andere besturen te ontmoeten. Wij hebben een waanzinnig gezellige constitutieborrel gehad, iets waar we allemaal nog met vreugde op terugkijken.

Ik zie ik dat ik ondertussen alweer veel te veel op papier heb staan, dus ga ik er een eind aan breien. Hopelijk heb ik hiermee een leuk inkijkje gegeven over hoe mijn bestuursjaar tot nu toe is gegaan. Voor nu heb ik heel veel zin in de activiteiten die gaan komen zoals het Gala en de Wintersport, en natuurlijk alle dinsdagavonden. Hopelijk tot dan!


De groeten en tot snel,


Guido

Deel dit bericht

Reacties (1)

  • Sietse-Jelle

    "maakte ik me druk of ik de volgende dag liever wilde surfen of op olifantensafari wilde. Zware tijden, zo’n bestuursjaar." Gotta love it!

    11/30/2018 13:19