Vanuit het bestuur 34.5

Lieve Van Slaggers,

Wat gaat de tijd toch snel! Voor mijn gevoel zijn we net aan het jaar begonnen, maar inmiddels hebben we toch echt al een fantastisch kandidaatsbestuur gekozen voor seizoen 2019-2020. De laatste tijd kreeg ik heel vaak de vraag hoe het voelde dat we nu een KB aan het zoeken waren en mijn antwoord was eigenlijk altijd: “Kut, want ik wil zelf nog niet stoppen.” Dit bestuursjaar is gewoon zo leuk, gelukkig kunnen we nog een paar maanden van dit geweldige jaar genieten!

In de afgelopen maanden hebben we ook al zoveel meegemaakt: mooie feestjes, chaotische cobo’s (waar jullie in de afgelopen bestuurscolumns vast al genoeg over hebben gelezen), vele escalaties op de dinsdagavonden die eindigden in Poema of Ten Beste en natuurlijk ook alle geweldige Van Slag-activiteiten. Op het moment van schrijven zijn we net met een grote groep Van Slaggers teruggekeerd uit de middle-of-nowhere in Drenthe van het weekendje weg. Na afloop zaten we met het bestuur bij elkaar en hoewel we allemaal bijna in slaap vielen van vermoeidheid, konden we zeker terugkijken op een geweldig mooi weekend waar weer genoeg gekke dingen gebeurd zijn. Het mooie van Van Slag is dat wij als bestuur na elke activiteit met een tevreden gevoel kunnen zeggen dat het weer geslaagd was. In de bestuursvergadering worden er wel eens grapjes gemaakt over het feit dat mijn standaard reactie bij de evaluatie van een activiteit “Het was leuk!” is, maar ik sta hier elke keer weer volledig achter. Al deze activiteiten - zoals een weekendje weg - maken Van Slag tot de gezellige vereniging die het is.

Helaas komt aan dit gezellige jaar ook een einde en beginnen veel mensen na te denken over komend seizoen: plannen voor nieuwe teams ontstaan of al bestaande teams gaan op zoek naar nieuwe spelers… Mij doet dit terugdenken aan de start van dit seizoen - naar het moment waarop de teamindeling na een hectische week klaar was en op papier stond. Nu, zoveel maanden later, bestaan de teams niet alleen op papier maar vooral in het echt. Elke dinsdagavond kijk ik met veel plezier naar de spannende wedstrijden die in alle verschillende poules gespeeld worden. Het blijft leuk om alle teams te zien strijden om hun plekje in de jaarranking. Dit jaar zijn we begonnen met acht compleet nieuwe teams. Voor deze spelers best wel even wennen natuurlijk, maar het geeft een goed gevoel om te zien dat veel van deze teams na een aantal speelrondes steeds meer op elkaar ingespeeld zijn en daardoor ook steeds beter zijn gaan volleyballen. Vaak ook mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste coaches die elke dinsdagavond weer langs de zijlijn staan, zo fijn dat er binnen Van Slag dit jaar 50 (wow!) mensen genoeg energie hebben om een ander team te coachen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm trots ben op alle teams, spelers en coaches! Door al deze geweldige Van Slaggers ben ik enorm blij dat ik teamcoördinator mag zijn van onze mooie vereniging.

Dit bestuursjaar heeft me nu al zoveel geleerd en ook zoveel mooie momenten opgeleverd! Er is vaak aan me gevraagd hoe ik het toch in godsnaam overleef met al die mannen in mijn bestuur, maar eerlijk gezegd gaat het me heel soepel af en heb ik tot nu toe nog niet eens een identiteitscrisis gehad. Af en toe is het chaos, maar dat kan ook niet anders met deze vijf geweldig gekke mensen. Ik had me geen leukere en lievere bestuursgenoten kunnen wensen en ik ben erg trots op alles wat we met z’n zessen al hebben neergezet! Eén van die dingen is het feit dat er volgend jaar een poule H zal komen, natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe dat gaat lopen. We zullen het zien, maar het kan niet anders dan dat Van Slag alleen maar gezelliger wordt met 54 extra spelers erbij. Nu al zin in!

In het afgelopen jaar ben ik nog meer van Van Slag gaan houden dan ik al deed! Elke dinsdagavond fiets ik met veel plezier richting Olympos voor mijn wedstrijd en voor een biertje met Van Slaggers. Meestal lukt het me door alle gezelligheid niet om op tijd naar huis te gaan, maar dat vind ik zeker niet erg. Ik hoop jullie allemaal nog te zien en te spreken op de komende dinsdagavonden, zodat we samen kunnen zorgen voor nog een paar mooie escalatie-avonden dit jaar!

Liefs,
Miriam

Deel dit bericht