Vanuit het bestuur #36.4

Ze zeiden dat het leuk zou worden…….


…. Dat is wat het 35e zei, toen ik met ze belde met mijn overwegingen, wél of geen bestuur? Ga ik daar wel tijd voor hebben? Ben ik daar wel de juiste persoon voor? Welke functie past er dan bij mij? Ben ik niet te oud? Ben ik niet te onervaren bij Van Slag? Maar, ze zeiden dat het leuk zou worden…

Dus daar stond ik toen. Als bestuursoma en bestuursbaby tegelijkertijd heb ik ondertussen mijn weg gevonden. Ik heb de ‘domme’ vragen durven stellen en ben daardoor in recordtempo bijgespijkerd over Van Slag door mijn ervaren bestuursgenoten. Gelukkig compenseert mijn énorme schat aan levenservaring mijn Van Slag achterstand. Tegelijkertijd zorgt deze levenservaring er nu voor dat ik niet mag meedoen met het volleyballen. Ze zeiden dat het leuk zou worden….

En daar zit je dan, opeens alweer over de helft van je bestuursjaar. Aan de ene kant zijn we er nog maar net mee begonnen, aan de andere kant ben ik in m’n hoofd al weer vaak bezig met het ‘hierna’, wie wordt mijn opvolger, wat had ik allemaal willen bereiken en wat ga ik nog kunnen bereiken? Zo’n bestuursjaar kan best wel een rollercoaster zijn.. Corona heeft daar zeker zijn aandeel in, maar zo zal elk bestuur haar hindernissen hebben. Maar achtbanen zijn leuk toch??

Het bestuursjaar begon en we hebben, met strenge regels, drie wedstrijdavonden kunnen houden. Maar toen mochten we opeens niet volleyballen en ging er een hele hoop niet door (we hopen stiekem nog steeds op een CoBo...). Gelukkig wisten we wel snel te schakelen en transformeerden we zomaar van een volleybalvereniging in een sportschool, een dansgroep, een kickboksevent en stonden we opeens met een badmintonracket in onze handen. Elke week een nieuw evenement, elke week iets anders organiseren, en toch weer op een alternatieve manier terug naar volleybal. We hadden het er maar druk mee, maar we blijven knallen!

Ook ontwikkel je nieuwe rituelen, bestuursliedjes, word je hyper als er ook maar ergens een link te vinden is met 36, krijg je een taartpunt als je 35 zegt en moet je met mexxen een strafadt nemen als je 35 gooit. Dan sta je ook nog eens opeens als Sinterklaas verkleed op straat en in de McDrive. Als ik al ergens schaamte voor had, dat heb ik zeer zeker niet meer. Soms denk ik wel; waar ben ik nou helemaal mee bezig?!  Maar je doet het met z’n zessen en ze zeiden dat het leuk zou worden…

Op dit moment denk ik vaak terug aan afgelopen zomer, toen we nog maar net konden bevatten dat we met z’n zessen aan dit jaar zouden beginnen en nog onderschatten hoe erg we elkaars bubbel zouden worden. Dat we elkaar soms maar één keer in de week zouden zien en dat dat als weinig zou gaan aanvoelen, omdat je elkaar ook vaak wel drie of vier of soms zelfs zes of zeven dagen in de week ziet. Afgelopen zomer hebben we zulke leuke D.A.V.’s georganiseerd, al hadden we het er toen moeilijk mee dat we ‘zo weinig’ mochten. Als ik nu die foto’s terug zie dan begrijp ik niet waar we toen over durfden te klagen… Maar ze zeiden dat het leuk zou worden…

Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel. Jullie staan weer op het veld. We hebben enorm gave activiteiten georganiseerd. Met de bestuursbattle word ik wekelijks ingemaakt. Binnenkort krijgen we, zoals het er naar uit ziet, weer fysieke activiteiten. Dan kan ik weer in het echt knipogen geven in plaats van via een vlog of tijdens de digitale hALV ;).

Wie weet kan ik mijn eerste weekendje weg meemaken, mijn eerste Van Gras en hopelijk in september volgend jaar, als ik al bestuurs-af ben, nog met mijn IntroCie een geweldig weekend organiseren. Ik kijk er naar uit.

Het is bijzonder hoe een vereniging in zo’n korte tijd zo’n grote rol gaat spelen in je leven en hoe verbonden je je ermee kan voelen. Van Slag is voor mij écht één grote familie en ik hoop dat dit voor jullie ook het geval is, ondanks dat dit jaar zo raar is. Wij gaan nog een paar maanden keihard knallen (en nog harder ons best doen) om álles eruit te halen wat erin zit en een beetje meer. 


En aan alle mensen die mij zeiden dat het leuk zou worden….

Jullie hadden alleen maar voor de volle 136% gelijk!

SUC36 FENOMEEN!

Veel liefs van oma Marleen

Deel dit bericht