Vanuit het bestuur #4

Het is weer even geleden dat wij van ons hebben laten horen. We hebben het ongelofelijk druk gehad met alle activiteiten tussendoor en de communicatie over de OlymPas. Het heeft er voor gezorgd dat de maanden maart, april en mei voorbij vlogen! In de tussentijd zijn namelijk al het liftweekend en het weekendje weg geweest en loopt een groot deel van de Van Slaggers rond in de mooie lustrum vesten en broeken. Er zijn zelfs fanatiekelingen die het hele pak hebben besteld, wat maakt ons dat trots!

Laten we beginnen bij het liftweekend, waar Wilco en Suzanne als afgevaardigden van het bestuur naar Brugge gingen liften. Dit ijzersterke en hyperactieve duo kwam door haar doorzettingsvermogen en slimme praatjes zelfs als derde duo aan in het hostel! Gezellig met de nummer 1 en nummer 2 werd er een terrasje gepakt en de eerste Brugse biertjes werden genuttigd. Een paar uurtjes en een paar spelletjes later werd de groep groter en konden we lekker gaan eten. Na het eten hebben we ons uitgeleefd in de gezellige cafés die Brugge kent. In een leuk groepje van 8 mensen gingen Wilco en Suzanne de volgende dag na wederom een terrasje gepakt te hebben weer met de trein naar huis. Tranen met tuiten werden gelachen tijdens deze rit, het zorgde er voor dat het weekend waardig werd afgesloten!

Het weekend na het liftweekend hadden wij ons bestuursweekend in Keulen. Met de bus vertrokken wij naar deze grote (maar minder mooie) stad en hoe blij waren wij toen we onze mooie hostelkamer zagen. Het weer zat ons helaas niet mee, maar hierdoor hebben wij wel meer restaurantjes en kroegjes van binnen kunnen bewonderen, dus dat is zeker niet vervelend. We hebben ons uitstekend vermaakt en elkaar nóg beter leren kennen. Tussen alle drukte door was het fijn om even ontspannend met elkaar te zijn en niet te hoeven praten over bestuurlijke taken.

Een paar weken geleden was het weekendje weg met Van Slag. In het zuidelijkste deel van Limburg hebben we ons met 40 anderen zeer goed vermaakt. De eerste Van Slag biercantus was een feit! Ondanks dat Van Slag niet erg elitair is, heeft de commissie het aangedurfd en met groot succes. Iedereen leek het onwijs naar zijn zin te hebben. Wij als bestuur moesten naar voren komen om een dansje te doen. Wie er bij was, zal het waarschijnlijk niet zo snel meer vergeten..

Het jaar gaat snel voorbij. Het lustrumjaar zorgt voor extra grote activiteiten en wij zijn heel blij dat wij het lustrumbestuur mochten zijn. Overmorgen is alweer de voorjaars ALV waarin het nieuwe bestuur wordt gekozen. Ook presenteren wij de nieuwe contributie voor Van Slag nu de OlymPas ingevoerd gaat worden. Het zijn drukke weken voor ons geweest en we kijken uit naar iets rustigere weken. Maar eerst gaan we nog met de commissieleden op vrijwilligersuitje, natuurlijk is Van Gras er ook en er komt een heel groot lustrumfeest waar iedereen zich nog voor kan inschrijven, doe dat dus!

Deel dit bericht