Vanuit het Bestuur #5

Na vele constitutieborrels te hebben bezocht was het dan eindelijk onze beurt. De eerste echte constitutieborrel van Van Slag. Onze eerste constitutieborrel kan ik me nog goed herinneren, waarbij de indruk vooral was: wat is hier in godsnaam de bedoeling van? Na een - voor de meeste van ons – lange en zware dinsdagnacht kwamen we van te voren brak bij elkaar om te eten en te bespreken wat ons die avond te verwachten stond. Wat is zo’n borrel nou precies, wat moeten we gaan doen? Na wat onverhoopte late appjes naar bekenden fietsten we vol goede moed, maar zonder enig idee, richting Olympos. Daar eenmaal aangekomen werden we al erg gelukkig van het eerste feit: gratis bier! Ondanks onze brakke koppies was dit gouden drankje wel hartstikke welkom.


De rest van de avond vloog voorbij waarbij we termen als ‘recipiëren’ en ‘pedel’ leerden kennen. Daarnaast begreep Iris dat ze nu eindelijk heel hard mocht schreeuwen als een ander bestuur werd aangekondigd, waar ze sindsdien bij elke borrel veelvuldig gebruik van heeft gemaakt. En wat hebben we genoten van deze borrels. Van benen scheren, Leffe adten, tot het geven van een lapdance (bedankt mister X!), het was nooit een saaie bedoeling. Eigenlijk waren alle andere borrels zo’n feest dat het idee van een eigen constitutieborrel steeds meer ging spelen. Ook andere besturen waren benieuwd of dit nog op de planning stond. Na overleg met elkaar en De Vrienden was het dan zo ver: het ging echt gebeuren.


Terug naar onze eigen borrel: Het was rustig. Zo rustig dat het voelde alsof een stille storm zich voorbereidde. De rust tijdens de borrel verdween echter snel. Onze voorgangers waren zo lief geweest om stiekem in de kast wat mensonterende lelijke maskers te jatten en deze ons op te laten zetten, waarna deze maskers net zo makkelijk weer gebrast werden door deze lieve mensen. De tegenprestatie? Een driegangen diner voor ons allen, wat ik persoonlijk niet een hele grote straf kan vinden. Na een langzame start werd het racen voor de bezoekers om verhaal en cadeau volledig te kunnen presenteren. Onze pedel Sietse-Jelle en Joep hielden dit allemaal goed in de gaten. Nadat iedereen z’n zegje had kunnen doen was het tijd om de hakken uit te trekken en lekker te gaan dansen. Het was echt een prachtige avond en ik zou het zo weer overdoen.


Momenteel ben ik bezig met het regelen van jullie merchandise, welke zeer binnenkort opgehaald kan worden. Daarnaast organiseren Ellen en ik samen met andere SSV’s een gemeenschappelijk toernooi, waar snel meer bekend over gemaakt zal worden en waar jullie ook aan mee kunnen doen. Als ik terugkijk op de afgelopen maanden dan heb ik het super naar m’n zin gehad, en weet ik dat er nog hele leuke maanden aan zitten te komen. Zo gaat er nog gelift worden, gaan we fietsend dineren, weekendjes weg, cocktails bouwen, toernooien spelen en natuurlijk de dinsdagavonden sportief en gezellig beleven. Ook heb ik met Ellen een bestuursweekendje weg gepland, opnieuw naar bestemming onbekend!


Ik kan alleen maar zeggen dat ik volop aan het genieten ben van dit jaar en van jullie, en dat ik van plan ben om hier nog meer van te genieten!


Liefs Anna


Deel dit bericht