Vanuit het Bestuur #6

En daar is ie dan, de zesde ‘Vanuit het Bestuur’ column! Aan mij de eer. Als secretaris en verantwoordelijke voor onder andere alle nieuwsbrieven wilde ik graag dit rijtje eindigen (overigens, niet getreurd er komt zeker nog een column aan).

Jullie hebben inmiddels al aardig wat gelezen over wat wij zoal uitspoken in dit bestuursjaar. Zo nam Iris jullie mee naar onze allereerste activiteit als bestuur. Zij nam jullie mee op ons groen-overgoten-bootje over de grachten van Utrecht tijdens de UITweek. Ja ja, daar begon het grote feest. Inge deelde onze eerste ervaring met een constitutieborrel (“wat gebeurt hier......?!”), én vertelde wat over de voorbereidingen van onze allereerste ALV. Ja de ALV, waarna Ellen dus in de derde column beschreef hoe op die eerste ALV onze hamer kwijt raakte, oef, dat was wel een momentje. Eigenlijk kan het niemand ontgaan zijn wat dat heeft betekend: hét escalatie-alfabet. Vincent liet jullie perfect meemaken hoe een brakke woensdagochtend als bestuurslid eruit ziet, iedere dag dingen voor de vereniging doen: welcome to our life. En toen kwam Anna, en Anna vertelde over ons pareltje van dit jaar: de allereerste constitutieborrel van Van Slag ooit! Dit is er één voor in de boeken kunnen we wel zeggen.

Maar nu? Nu zijn we onder andere bezig met het kiezen van onze opvolgers. De brieven zijn binnen, de gesprekjes zijn gestart, en dan begint het hele denkwerk. Leuk, maar daarnaast ook ontzettend lastig, dat kunnen we wel alvast zeggen. Het is gek om naar het einde toe te werken. Zo voelt dat althans, want eigenlijk hebben we nog een aardig stukkie te gaan. Veel leuke activiteiten en dinsdagavonden nog voor de boeg (jaaaaaa fijn!). Er is al zoveel gebeurd dit jaar, we hebben de vereniging beter leren kennen, jullie verder leren kennen, we hebben andere SSV’s leren kennen, we hebben elkaar goed leren kennen. Ik vind het allemaal helemaal leuk en ben meer dan blij dat ik deze kans heb gekregen!

Maar, toch gek. Nu nog iedere dag de Van Slag mailbox checken, in de weer zijn met mailtjes, soms rustig, af en toe druk. Maar straks? Alleen m’n eigen mail nog. Na een paar minuutjes ben ik daar wel weer klaar mee. En de bestuursapp, nog zo’n dingetje. Hoeveel berichten daar wel niet in zijn gedropt, dagelijks, daar is een behoorlijk boekwerk over te drukken. Maar, laten we zeggen: gelukkig hebben we onze YOLO-app nog. De maandagavond, geen vergaderingen meer. Slik. Euhhh tijd voor een chill avondje dus? Eindelijk wat beter gebruik gaan maken van m’n netflix account dan maar. Ons bestuursshirt en -vest, de kast in. Voor tja, een soort van voorgoed wel. Altijd als ik m’n shirt aan heb, krijg ik toch even zo’n geluksmomentje. Een beetje zo’n momentje van trots zijn op Van Slag en alle leuke mensen en alle leuke dingen die hier gebeuren (please volgend bestuur, zorg dat er een CoBo komt, dan kunnen we toch weer eventjes shinen in onze shirtjes).  

Goed, en verder? Aankomend weekend is bestuursweekend 2.0! Na Antwerpen wordt het nu een reisje naar bestemming nog onbekend. Anna en Ellen hebben de hele reutemeteut georganiseerd en hebben ons een behoorlijk gekke paklijst toegestuurd (vraag ons komende dinsdag vooral eventjes wat we allemaal moesten meenemen). Ik heb al helemaal zin in dit weekendje met deze vijf lieve, leuke en vooral ook gekke toppertjes.

En dan ga ik deze ‘Vanuit het Bestuur’ afsluiten. Dus lieve Van Slaggers, geniet nog even van de tien laatste wedstrijden van dit seizoen, ga lekker mee met het weekendje weg, doe mee met Van Gras en tussendoor ook nog met het tweede pooltoernooi, kom naar het laatste feest, maar vooral ook eerst naar het BallStars toernooi, het Studentensport Sneakergala wordt ook sowieso leuk, en ehmm... Vooral lekker genieten op die dinsdagavond!

Liefs Judith


Deel dit bericht