Vanuit het oud bestuur #31

Lieve Van Slaggers,

 Het lijkt alweer een mensenleven geleden, maar er was toch echt eens een 31e Bestuur der Volleybalvereniging Van Slag. Zelfs in die prehistorie waren er al bestuursblogs, en in de laatste die gepubliceerd werd in het Jaarboek, eindigden wij met ‘’Gelukkig kunnen wij terugkijken op een geweldig jaar als bestuur en als vrienden’’. Wat gebeurde er dan allemaal in dat jaar en wat is er veranderd binnen Van Slag? 

 We begonnen dat jaar met een Harry Potter marathon, volgens ons nog steeds de beste manier om aan de eerste bonding van een bestuursjaar te doen. Dit bleek ook wel de stabiele basis van ons bestuursjaar en vele activiteiten volgden. Van saunabezoekjes in Hekendorp, tot escalatie-carnaval in Rosmalen, en tot nachtelijke avontuurtjes tijdens het bestuursweekend in Gent: niks was te gek en binnen Van Slag stonden we dan ook beter bekend als het feestbestuur.

 Werd er ook nog gewerkt? Oh jazeker. Trots zijn wij nog steeds om te zien hoe eerstejaars beter bij de vereniging betrokken zijn door middel van de SjaarsCie (MET EEN S IN HET MIDDEN), die wij in ons jaar hebben opgericht. Ook hebben wij onze focus gelegd op het betrekken van Van Slaggers bij de vereniging door als bestuur lang te blijven op alle dinsdagavonden en aanspreekbaar te zijn in de kantine (toen dat nog tot 4:00/5:00/6:00/7:00 uur kon). En natuurlijk mag ook het opstellen van het Van Slag lied* niet ontbreken in de lijst hoogtepunten van ons bestuursjaar, waar we nog vaak aanvragen voor krijgen op feesten en partijen.

 Zonder bijvoorbeeld een eigen constitutieborrel, zonder nette bestuurskleding, en zonder zaalwachtverplichtingen ging Van Slag op dat moment door het leven. Je kunt hierdoor zeker stellen dat het professionaliseren van de vereniging zich heeft doorgezet. Toch willen we benadrukken wat volgens ons het allerbelangrijkst is binnen zo’n bestuursjaar: de kern van de vereniging draaiende houden, het maken van nieuwe vriendschappen en genieten van sportieve- en ontspannende activiteiten. De tevredenheid bij de Van Slaggers die dit teweegbrengt, maakt ons nog steeds, na al die jaren, zeer voldaan.

 Hoe het nu met ons gaat? Geregeld eten we nog samen, houden we elk jaar Sinterkerst en ook de bestuursweekendjes zijn erin gebleven. Of je nu deel uitmaakt van een bestuur of niet: haal het meeste uit je Van Slag tijd, leer nieuwe mensen kennen tijdens de activiteiten en kies eens onverstandig voor een extra drankje op de dinsdag: dit zijn de momenten die je uiteindelijk het meest tijdens je studentenperiode bij Van Slag zal onthouden.

 Liefs,

 Nanne, Daniel, Tessel, Marieke, Wouter en Maaike

*HET VAN SLAG LIED 

Van Slaaaaag,

De dinsdagavond is een feeeeest,

Het hoogtepunt van elke weeeeek,

Unieke teams unieke sfeeeeer,

Van Slag!

 

Van Slaaaaag,

Van A tot G** voor iedereeeeen,

Volleybal staat op nummer ééééén,

De derde helft een fenomeeeeen,

Van Slag!


Mede mogelijk gemaakt door de wijs van ‘’Brasil: la la la la la la la la’’

**Toentertijd nog 7 poules, inmiddels zijn het er natuurlijk 8. Kan gewijzigd worden in H!


Deel dit bericht