Vanuit het oud bestuur #32 & #33

Het 32e bestuur
De kogel is door de kerk. Daar staan we: het 32e bestuur der Volleybalverening Van Slag. Volledige ontlading wordt gevolgd door de vraag: waar-zijn-we-aan-begonnen. 

De champagne wordt ontkurkt. Die champagne, dat bleek een terugkomend ding te worden. Bij vrijwel iedere gelegenheid (waaronder de wekelijkse vergaderingen) werd onze rode draad met enthousiasme ontkurkt. Of eigenlijk de goedkope Cava van de Jumbo om de hoek. 

Het bestuursjaar kende daarnaast nog een rode draad: het escalatiealfabet. Met het brassen van de hamer op de allereerste ALV (die overigens nooit officieel geopend is) werd ons lot in de handen gelegd van vorige bestuursleden. Voor iedere letter was er een opdracht welke wij dienden uit te voeren, voordat de hamer weer in ons bezit zou zijn. De icebucket challenge, de domtoren beklimmen op de brakke zaterdag, een eigen playboy editie, etc. etc. Het alfabet leek nog nooit zo eindeloos. 

Verder werd ons jaar gekenmerkt door de allereerste constitutieborrel van Van Slag. Een memorabel moment waar we erg trots op zijn! Én waar we als oud-bestuursleden nog jaarlijks de vruchten van mogen plukken. Om eerlijk te zijn, is het toch een stuk ontspannender om te brassen, dan zelf gebrasst te worden.

Tot slot hebben wij in ons 32e bestuursjaar ook met onze mascotte kennis mogen maken. Dit knetterknappe groene monster nam toen zijn intrede en neemt tot op de dag van vandaag een prominente plaats in. Leuk weetje? Balligator zijn naam is gekozen door de leden! 

Dikke lik, bestuur 2016 - 2017

'Escaleren kan je leren' 
Iris, Anna, Inge, Judith, Ellen & Vincent

Het 33e bestuur

Een Harambeetje zetten, verstop de salami spelen, Betalen-met-je-kadaver & Triangel,


Een verzameling termen die op het eerste ogenblik niets zegt, maar voor het 33e van Van Slag ligt dat toch net even iets genuanceerder. Toen ik gevraagd werd om in het kader van het Lustrum van onze mooie vereniging een paar woorden op papier te zetten over de beleving van ons bestuursjaar, heb ik natuurlijk direct de Triangel-app aangeslingerd en mijn bestuur om input gevraagd. Ik kwam tot de conclusie dat we dat vaker moeten doen want de moeder aller throwback thursdays was een feit. Meteen regende het foto’s van de gekste herinneringen en denk je meteen weer terug aan de intensieve tijd die je met elkaar hebt meegemaakt. Na een aantal pagina’s spuien vroeg ik of er misschien ook wat serieuze dingen genoemd konden worden, omdat ik nog niet precies wist wat de strekking van het stuk ging worden. Al snel kwam er een lijst met inhoudelijke zaken en doelen die we dat jaar hebben bereikt. Nu ik eenmaal begonnen ben met typen en mij afvraag welke dingen ik er wel of niet in zou zetten kom ik tot de conclusie dat het er eigenlijk niet toe doet. Elk bestuur komt weer andere dingen tegen en begint met een andere hoeveelheid ervaring aan hun bestuursjaar. Voor het 33e is het zeker een productief jaartje geweest en wat ons het meest is bijgebleven? Zorgen dat je op tijd bent op een vergadering omdat je andere laatste in de pikorde bent voor het kiezen van een speciaalbiertje #grolschkanon. Een constitutieborrel bij harambee die toch lichtelijk uit de klauwen escaleert. Volslagengekke bestuursweekenden. Of dansende oma’s die een beetje teut zijn. Maar het meest nog een band met z’n zessen die je niet snel meer kwijt raakt. Van Slag bedankt!


Namens het 33e van Van Slag,

Nog altijd een beetje “Uit Balans”

Sietse-Jelle Bijkerk

Deel dit bericht