Vertrouwenspersonen & mentale gezondheid

Hoi lieve Van Slaggers!

Bij het bestuur weten wij als geen ander wat voor een mentale uitdaging deze hele coronacrisis soms kan zijn. Het vergt ontzettend veel doorzettingsvermogen en zelfstandigheid om met alle veranderingen om te gaan. Niet alleen deze coronacrisis maar ook in het dagelijks leven zijn er veel uitdagingen en studenten lijken steeds meer onder druk te komen staan. Bijna iedereen voelt zich wel eens wat minder goed en dit is helemaal oké. Als je je een langere tijd niet goed voelt is dit erg vervelend en kan het goed zijn om hier iets mee te doen. Wij willen jou hier graag bij helpen! 

Bij Van Slag hebben we vertrouwenspersonen bij wie je altijd terecht kan. Je kan bij ze terecht voor allerlei problemen, binnen de vereniging maar ook met dingen die niet aan de vereniging gerelateerd zijn. Zit je bijvoorbeeld niet helemaal op je plek in het team of is er wat voorgevallen met iemand in de vereniging? De vertrouwenspersonen kunnen een luisterend oor bieden en in overleg samen met jou je op weg helpen met eventuele verdere stappen. Je gesprekken met jou en de vertrouwenspersoon zullen altijd tussen jullie blijven. 

Zeker in deze tijd kunnen ook dingen buiten de vereniging je minder goed laten voelen. Je niet goed voelen is een breed begrip en dit kan allerlei gevoelens omvatten, zoals onzeker, angstig, somber, verdrietig of boos. Je langere tijd niet goed voelen kan door allerlei factoren komen. Zo kan stress van werk of studie ervoor zorgen dat je je snel overprikkeld voelt en het lastiger vindt om dingen gedaan te krijgen. Ook kan het zo zijn dat je door minder sociale afspraken, niet mogen sporten en eventuele quarantaine je niet lekker in je vel zit. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je je zonder duidelijke aanleiding slechter voelt. Of er nou een aanleiding is of niet, je slecht voelen is niet fijn en kan snel erger worden als je er alleen mee blijft zitten. Daarom willen wij laten weten dat wij er voor je zijn en dat we je graag op weg helpen om je weer beter te voelen. We hopen dat als je ergens mee zit je de stap durft te nemen om erover te praten.


Contactgegevens vertrouwenspersonen:

  • Elin: teams.vanslag@gmail.com & 06-40772736
  • Robin:  r.h.a.stuiver@gmail.com & 06-83609683

Meer informatie en mogelijke behulpzame telefoonnummers zijn te vinden op https://www.steunpuntcoronazorgen.nl/hulplijnen


Meer mensen dan je misschien door hebt voelen zich wel eens slecht, het kan iedereen overkomen. Lees hieronder de ervaringen van je mede van Slaggers:

“Ik voelde me een tijd lang in coronatijd heel erg overprikkeld en was snel moe. Ik wilde alles zo goed mogelijk doen, maar wilde teveel tegelijk doen en ik nam niet voldoende rustmomenten. Hierdoor had ik een constant gevoel van aan moeten staan en drukte in mijn hoofd en voelde het alsof ik faalde, wat zich uitte in negatieve gedachten over mezelf. Ik had gehoord van een ‘praktijkondersteuner van de huisarts’ en heb eerst een afspraak gemaakt bij mijn dokter en die heeft me vervolgens doorgestuurd naar hun POH, om handvatten en tips te krijgen, mee te denken en er eens goed over te praten wat ik zou kunnen veranderen in zowel gedrag als gedachten waardoor ik me weer beter zou kunnen voelen. Een luisterend oor van iemand die hierin gespecialiseerd is en écht de tijd neemt voor me, is erg fijn.”
- een mede-Van Slagger


“Vorige zomer merkte ik dat ik mij steeds vaker somber voelde en minder plezier uit dingen kon halen. De huisarts verwees mij door naar praktijkondersteuner waarmee ik het afgelopen jaar meerdere afspraken heb gehad om over vanalles te kunnen praten. Het helpt mij enorm om met een professionele hulpverlener, vrienden en familie te praten.”
- een mede-Van Slagger

Deel dit bericht