De vernieuwde wedstrijdformulieren uitgelegd

Dit seizoen is naast de website ook het wedstrijdformulier onder handen genomen. Iedereen zal inmiddels wel hebben gezien dat het formulier er iets anders uit ziet als vorig jaar. In de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een score tabel.


QR Codes

Het meest opvallende is de verzameling zwarte blokjes die je aan de rechterkant van het formulier vindt. Deze verzameling zwarte blokjes vormen een QR code. Om het dit seizoen het bestuur iets makkelijker te maken en iedereen de mogelijkheid te geven om scores in te voeren zijn deze QR codes toegevoegd. De QR code kan met een telefoon gescand worden. Na het scannen krijg je een link naar het digitale score formulier. Daar kun je na de wedstrijd de scores invoeren om bijvoorbeeld alvast de poule standen te laten doorberekenen of om het bestuur een plezier te doen. Vergeet niet dat het formulier altijd ook op papier ingevuld moet worden!

De volgende applicaties kunnen de QR codes lezen:

Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=me.scan.android.client&hl=nl

iOS

https://itunes.apple.com/nl/app/qr-reader-for-iphone/id368494609?mt=8

Windows Phone

https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/qr-code-reader/9wzdncrfj1s9


Notatie poules

Een andere minieme wijziging is de notatie voor de poules en positie. Hier stond altijd de start positie van het begin van de ronde, dat is nu veranderd naar de huidige stand in de poule. In de afbeelding speelt bijvoorbeeld de eerste in de poule a (rood bloed) tegen de derde in poule a (wolfpack). Dit verklaard ook waarom er soms bij twee teams dezelfde waarde staat. Op dat moment hebben namelijk de twee teams dezelfde positie in de poule (evenveel punten).Deel dit bericht

Reacties (1)

 • Jorick

  Hoe zit het dan met de posities als het bestuur alle formulieren al uitprint aan het begin van de ronde?

  10/04/2015 22:00
  • Maarten

   Dan krijg je de start posities mee.

   10/06/2015 13:47