Positiespel

Beste Van Slaggers! 

Het volleybalseizoen is zoals iedereen heeft gemerkt al weer volop begonnen. De eerste wedstrijden zijn gespeeld en het is duidelijk dat het jullie aan enthousiasme en fanatisme niet ontbreekt. Fantastisch om te zien! Voor een aantal teams is het aan de orde om dit seizoen met een (ander) speelsysteem aan de slag te gaan. Om dit zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen en om te zorgen dat de variatie aan systemen beperkt blijft, zijn de verschillende systemen uitgewerkt. Binnen Van Slag spelen de meeste teams met het 5-1 of 4-2 systeem, 6-2 is minder bekend. Het is het handig om samen met jouw team en eventueel jullie coaches te overleggen of een systeem en zo ja welk systeem het meest geschikt is voor jullie team. De documenten hieronder leggen uit hoe de verschillende systemen werken. Ook is er een document met de gebruikelijkste afspraken voor de opstellingen van het verdedigen tijdens de wedstrijd. Deze rallyopstellingen kunnen erg goed van pas komen, dus lees ook dit even goed door! 

Onderaan deze pagina is ruimte om te reageren. Zo kunnen jullie elkaar vragen stellen en kunnen andere coaches en spelers meelezen. 

Natuurlijk kun je met verdere vragen ook altijd mailen/appen naar Miriam! 

Rallyopstellingen 

P.s. Als je nog niet eerder hebt gevolleybald, kan het wat te vroeg zijn om hieraan te beginnen. De rallyopstellingen blijven wel van toepassing. 

Deel dit bericht